De Keuken Van De Meester

De Keuken Van De Meester

Driesterrenchef Peter Goossens gaat op zoek naar een getalenteerde kok om zijn team in toprestaurant Hof van Cleve te vervoegen.

Afleveringen

13 afleveringen

Aflevering 1

In 'De keuken van de Meester' gaat driesterrenchef Peter Goossens op zoek naar één culinair talent om zijn team in het Hof Van Cleve te versterken. Na een oproep werden 14 gegadigden geselecteerd. Nu is het aan hen om Peter te overtuigen van hun kookkunsten. Elke week moeten ze in een speciaal daarvoor gebouwd restaurant een echte service draaien. En dat belooft niet makkelijk te worden: de eisen van een driesterrenchef liggen torenhoog. Peter Goossens heeft slechts één doel: de beste kok vinden.

Aflevering 2

In 'De Keuken van de Meester' gaat Peter Goossens op zoek naar één toptalent om zijn Hof van Cleve-team te versterken. Om in te schatten wat de koks waard zijn, onderwerpt Peter beide brigades vanaf nu elke week aan een uitdaging. Vandaag moeten ze zoveel mogelijk kabeljauw perfect fileren en portioneren. Welke brigade slaagt feilloos in de opdracht? De volgende dag zullen de koks in het testrestaurant weer 50 couverts moeten bedienen en zal opnieuw één kok de wedstrijd definitief moeten verlaten.

Aflevering 3

De ene brigade verloor vorige week een kok en bij de andere brigade deed een wissel van de chef het tij keren. Wie wint er deze week de uitdaging in 'De Keuken van de Meester' en mag als beloning met Peter Goossens op stap? Welke brigade moet een taak vervullen in de keuken? En wie zal deze keer, op het einde van de service, de keuken definitief moeten verlaten? Alle antwoorden in de derde aflevering van 'De Keuken van de Meester'.

Aflevering 4

De rode brigade verloor vorige week opnieuw een kok en zit met de handen in het haar. De blauwe brigade daarentegen voelt zich onoverwinnelijk na twee succesvolle servicen. Maar zal dit zo blijven? Peter Goossens heeft immers een drastische wijziging in petto voor de brigades: een chef-wissel! Om elke kok goed te kunnen inschatten wil hij hen allemaal eens aan het werk zien op élke post. Wie wordt de nieuwe chef van rood en zal hij of zij het tij doen keren?

Aflevering 5

Na een slechte service moet chef Nicolas van de blauwe brigade zich niet enkel zwaar herpakken, hij moet ook opnieuw het vertrouwen van zijn brigade zien te winnen. Hij zet dan ook alles op alles om de nieuwe uitdaging te winnen. Maar zal hij hierin slagen? Chef Joke heeft door de vorige service immers best wat krediet opgebouwd bij haar mannen van de rode brigade. Met man en macht zullen ook zij strijden om de beloning binnen te halen. De dag daarop is het opnieuw service. Voor Nicolas wordt het D-day.

Aflevering 6

Nicolas is nog steeds van slag na zijn afgang van afgelopen week. Die mislukte service is Peter Goossens uiteraard niet ontgaan en hij besluit een nieuwe chef aan te stellen voor de blauwe brigade. En omdat er met gelijke wapens moet gestreden worden, krijgt ook de rode brigade een nieuwe chef. Maar, de nieuwbakken leiders zien elkaar meteen als regelrechte concurrenten. Tijdens de praktische proef gooien ze dan ook alles in de strijd om van elkaar te winnen.

Aflevering 7

Er is een onevenwicht tussen de rode en de blauwe brigade. Chefs Glenn en Alexander krijgen dan ook de moeilijke taak hun brigade opnieuw samen te stellen. Of ze de juiste keuzes maakten, zal snel blijken tijdens de service. Peter Goossens heeft immers enkele gasten uitgenodigd met toch wel speciale verzoeken.

Aflevering 8

Van de veertien koks die aan het avontuur begonnen, zijn er nog maar zeven over. Slechts één onder hen krijgt het felbegeerde plaatsje in Hof van Cleve. Driesterrenchef Peter Goossens heeft deze week een bijzondere opdracht: een jubileummenu! De koks moeten het vijftig jaar oude menu van jubileumkoppel Jeannine en Amedee in een modern jasje steken. En dat niet voor vijftig maar voor zeventig genodigden! Beide brigades moeten dus een tandje bijsteken!

Aflevering 9

Er zijn nog zes gedreven koks over in 'De Keuken van de Meester'. Vandaag voegt Peter Goossens hen samen tot één brigade. Eén team met aan het hoofd een nieuwe chef. Vanaf nu worden de uitdagingen ook individuele beproevingen. Hun eerste opdracht is het creëren van een eigen amuse. En dat doen de koks maar beter goed, want Peter Goossens heeft een gastjury uitgenodigd met onder meer culinair fotograaf Tony Leduc.

Aflevering 10

Nog vijf koks strijden om een plaats in de driesterrenkeuken van Peter Goossens. De competitie wordt steeds zwaarder en zo ook de uitdagingen van de chef. Vandaag moeten ze tonen wat ze met een beperkt aantal opgelegde ingrediënten kunnen bereiden. Een opdracht die vooral veel creativiteit vereist. En tijdens de service krijgen ze hoog bezoek want burgemeester Termont komt eten...

Aflevering 11

Peter Goossens wil de vier koks die nog in de running zijn, testen op hun kennis van de wereldkeuken. De jury die moet proeven, is deze keer dus een kleurrijk gezelschap. Maar ook deze internationale chefs zijn streng. Superstreng. Ook de service wordt voor de koks een beproeving. Omdat Peter alle koks nog eens aan het werk wil zien op élke post, moet er gekookt worden volgens het zogenaamde carrouselsysteem. Voor wie is al dat doorschuiven er teveel aan?

Aflevering 12

De drie koks die nog in de running zijn voor de felbegeerde plaats in 'Hof Van Cleve' moeten op basis van hun smaak een echt 'Hof Van Cleve'-gerecht namaken. Ook bij de service wordt de lat nog hoger gelegd want Peter Goossens zélf is vandaag de chef van de brigade. Er staat veel op het spel, want op het einde van de service maakt Peter Goossens bekend wie de eerste finalist wordt en dus al met één been in 'Hof Van Cleve' staat.

Aflevering 13

Eén kok is al zeker van zijn plaats in de finale. De twee anderen strijden voor de 2de finaleplaats in een onderling duel. Zodra de twee finalisten bekend zijn, wacht hen een laatste uitdaging, nl. proefdraaien in 'Hof Van Cleve' zelf. Daarna draaien de finalisten voor een allerlaatste keer een service met een zelf samengesteld menu. Hiervoor heeft Peter Goossens een aantal culinaire gasten uitgenodigd. Wie kan Peter het meest overtuigen van zijn kwaliteiten? En wie mag er aan de slag in 'Hof Van Cleve'?

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis