De familie Backeljau

De familie Backeljau

Absurde humor van en met Luk Wyns in deze komische reeks rond de prettig gestoorde en licht asociale familie Backeljau die de Antwerpse wijk Luchtbal danig op z'n kop zet.

8 afleveringen

1. Wereldrecord dakzitten

Sommige mensen doen de vreemdste dingen om op te vallen. De Bomma zit met Blacky op het dak van café De Vuile Hoek en hoopt hiermee in de belangstelling en in het Guinness Book of Records te komen. Maar veel aandacht voor haar stunt krijgt ze niet. Tot de Backeljaus een televisieploeg en een schare BV's inhuren. Cois vindt het allemaal maar niets. Of is hij misschien een beetje jaloers?

2. Een midlifecrisis

Terwijl de Bomma op het punt staat het wereldrecord dakzitten te verbreken, kwijnt Cois weg. Hij voelt zich waardeloos. Lionel weet raad: Cois zit in een midlifecrisis en hij moet weer het gevoel krijgen dat hij belangrijk is. De Backeljaus bedenken een geniaal plan om Cois' eergevoel op te krikken. Belangrijk is dat de Bomma absoluut nergens van af weet.

3. De jongenskamer

Is de familie Backeljau het ideale pleeggezin voor een achtjarig kind? Lionels ouders hebben zo hun twijfels. Het taalgebruik ten huize Backeljau en de Bomma's anarchistische gedrag stuiten hen tegen de borst. De Bomma beslist voortaan als een braaf oud mens door het leven te gaan en de Backeljaus gaan dictieles volgen. Cois begint alvast met de inrichting van een echte jongenskamer.

4. De vrouwen vallen aan

Hoort de vrouw thuis in de keuken en de man in het café? De mannelijke Backeljaus geloven van wel, de vrouwen zijn niet helemaal overtuigd. Terwijl de heren in de 'Vuile Hoek' collectief verliefd worden op de nieuwe dienster, verdiepen de dames zich thuis in de principes van het feminisme. De Bomma is naar een optreden van de Chippendales en gooit alle principes overboord.

5. Relatieproblemen

Cois en Maria zijn uitermate trots op hun harmonieuze gezin: de Bomma leest Lionel griezelverhalen voor het slapengaan voor; Sabrina maakt Antonio met een aanval van jaloezie het leven zuur en Franky is weer enorm populair bij de meisjes uit de buurt. Janineke is het beu en deelt rake klappen uit in café 'De Vuile Hoek'. Relatieproblemen van jewelste.

6. Er groeit iets

Antonio en Janine proberen zich samen over de problemen die ze met hun partners hebben, te zetten. En ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze aanvankelijk vermoedden. Franky en Sabrina gaan naar hen op zoek. Als Franky van Dikke John verneemt dat Janine en Antonio iets met elkaar zouden kunnen hebben, slaan alle stoppen door.

7. Scheiden doet lijden

Het is officieel: Antonio heeft een relatie met Janine. Franky en Sabrina zijn er erg aan toe. Toch probeert Franky op een vreedzame manier de inboedel met Janine te verdelen. Sabrina test wanhopig haar vrouwelijke charmes op Antonio uit. En de Bomma maakt Marcel wijs dat hij, nu Sabrina weer vrijgezel is, veel kans maakt bij haar. Marcel is op slag verliefd.

8. De newagesekte

De krant waarschuwt voor het gevaar van new age-sektes. Mensen die het allemaal niet meer zien zitten, zouden het slachtoffer kunnen worden van een op geld en macht beluste goeroe die zich in de buurt vestigde. Toeval of niet: Franky en Sabrina die het allemaal niet meer zien zitten, worden vermist. Alsook de Bomma. Cois gaat op onderzoek uit.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis