De bunker

De bunker

Rampen en misdaden voorkomen, dat is dé opdracht van een gespecialiseerd team van de Belgische Staatsveiligheid. Deze Antwerpse cel opereert vanuit een geheim en ondergronds hoofdkwartier: De bunker.

Afleveringen

10 afleveringen

1. Need to Know: Part 1

De uitwisseling van een verdachte brengt het team van de Antwerpse Staatsveiligheid op het spoor van Bruno Lanssens. Aan wie verkoopt de ambitieuze man gevoelige informatie door? Om meer te weten te komen neemt Alexander een gewaagde beslissing.

2. Need to Know: Part 2

Terwijl Alexander wordt gegijzeld, ontdekt het team dat niets is wat het lijkt. Ze besluiten een valstrik op te zetten om in contact te komen met de mysterieuze Russische spion. De jonge Vinnie ontdekt nu ook de waarheid achter zijn aanwerving.

3. Red Flags

Het is een kwestie van tijd voor de zonderlinge Gert Borlée in actie komt, daar is het team van overtuigd. De enige vraag is: wie of wat wordt het doel van deze lone wolf? Wanneer zijn wapens op een middelbare school terechtkomen, telt plots elke seconde.

4. Het oordeel

Na het neerschieten van een jonge student krijgt Farah gewetensproblemen. Het team brengt intussen een moslimextremistische groepering in kaart: daar lijkt iets te broeden, maar wat?

5. Biting Bugs

Een sociale netwerksite werd gehackt, persoonlijke gegevens werden massaal gestolen. Al snel blijkt dat ene 'Big John' meer weet, maar wie zit er achter deze internetschuilnaam? Het nieuwe teamlid Nina Van Hoof maakt haar intrede.

6. Rosetta

Wanneer het team bezwarende informatie vindt over de man van Feldmann, komt ook hun grote baas zelf in een mediastorm terecht. Wie heeft het op Rosa Feldmann gemunt en waarom? Feldmann gaat op onderzoek uit, met de hulp van het team.

7. Vaderland

Een dreigbrief van IS zet het team op scherp: er wordt gevreesd voor een aanslag. Nina gaat te rade bij haar informant, maar dan ontdekt Alexander dat de twee een seksuele relatie hebben. Intussen staat de jonge Hailey plots voor Rob zijn deur.

8. Madame Butterfly

Een onderzoek loopt vast, en Alexander ziet daarop geen andere keuze dan Farah onder druk te zetten: ze moet zich voordoen als tolk voor een Iraanse zakenman. Maar dan blijkt Farah toch niet helemaal ongevoelig voor de charmes van de man.

9. Het vlindereffect

Alexander voelt zich schuldig voor wat er gebeurd is met Farah, maar veel tijd om na te denken is er niet. Een busje van Staatsveiligheid met gevoelige documenten aan boord is namelijk spoorloos verdwenen. Het onderzoek leidt het team naar een dierenrechtenorganisatie.

10. Rafaël

Terwijl het team verder zoekt naar de moordenaar van Martine Vanhee, gaat Rob stiekem aan de slag met het dossier van Inès over de moord op hun dochtertje. Hij vindt een spoor dat leidt naar Vic.

Anderen bekeken ook

  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.