Commissaris Roos

Commissaris Roos

Commissaris Roos staat aan het hoofd van een politiekorps en heeft enkele inspecteurs onder zijn hoede. Samen met inspecteur Marijke en Herman lost hij allerhande misdaden op.

Afleveringen

13 afleveringen

 • 1. MOORDLIJN

  Commissarie Roos en zijn medewerkers krijgen het bezoek van een vrouw die ervan overtuigd is dat iemand haar wil vermoorden. Sinds geruime tijd krijgt ze immer dreigtelefoontjes. Daisy, die getuige was van het zoveelste anonieme telefoontje, kan commissaris Roos ervan overtuigen het onderzoek te openen.
 • Het lichaam van de steenrijke kunstverzamelaar Roger Vaernewijck wordt gevonden. Op het lijstje van de verdachten staan zes gasten en twee bedienden. Commissaris Roos, die Roger goed gekend heeft, wordt met de zaak belast. Een kort onderzoek brengt aan het licht dat het waarschijnlijk om roofmoord gaat, maar het is niet meteen duidelijk wat er gestolen werd.
 • In de rosse buurt van Antwerpen wordt het lichaam ontdekt van Ingrid, een heroïneprostituee. Het enige spoor dat naar de moordenaar verwijst, is een jagershoedje dat in de buurt van het lijk is blijven liggen. Het is aan Herman, Daisy en commissaris Roos om de eigenaar van het hoofddeksel te vinden. Meteen het begin van een intense speurtocht.
 • 4. VARIATIES IN DOOD

  Na een anoniem telefoontje wordt in een verlaten villa een lijk gevonden. Volgens de wetsdokter stierf het slachtoffer een natuurlijke dood. Maar waarom wordt er op het lichaam geen portefeuille gevonden? Waar is de bril die het slachtoffer volgens zijn echtgenote altijd droeg? Waarom werd zijn wagen niet in de buurt van de woning aangetroffen?
 • 5. STOKKEN IN DE WIELEN

  Er worden een aantal fietsen gestolen uit het clubhuis van de wielertoeristen. De voorzitter weet wel dat dit geen zaak is voor de gerechterlijke politie, maar toch vraagt hij zijn oude vriend Roos officieus om hulp. Officiëler wordt het wanneer één van de oudere clubleden vermist wordt en alles op moord begint te lijken.
 • 6. DE ELVIS-FAN

  Marcel is de uitbater van een dancing én een passionele Elvis-fan. Tijdens de weekends stoomt hij Nicolas, het zoontje van zijn vriendin Erna, klaar voor een belangrijke playbackwedstrijd. De jongen is de eindeloze repetities meer dan beu. Ook Erna en buurman Leo zijn de wanhoop nabij.
 • 7. GOLFMOORDEN

  Op een ochtend wordt de beleggingsspecialist Emile koelbloedig neergeschoten tijdens een partijtje golf. Commissaris Roos en zijn medewerkers worden belast met de zaak. Geen makkelijke opgave. Het mag immers niet bekend raken dat Emile dood is.
 • 8. LEENTJE

  De sociale woonwijk "De Varens" wordt getroffen door een vlaag van paniek. Leentje Smalders, een negenjarig meisje, is spoorloos. Wanneer de grootscheepse zoekaktie van de politie en de buurtbewoners niets oplevert, worden Roos, Daisy en Herman ingeschakeld.
 • 9. BROOD EN SPELEN

  Net voor de aanvang van een belangrijke voetbalwedstrijd ontstaan er rellen tussen de politie en hooligans. De harde kern slaagt erin de kleedkamers van de tegenspelers binnen te dringen. Toch kunnen de ordehandhavers hen uit de gangen verdrijven. Dan wordt het lichaam van de scheidsrechter gevonden.
 • 10. MALCHANCE

  Wiske woont samen met Polle, een regelmatige bajesklant en drinkeboer, en met haar luie zoon Sammy. Wanneer ze ontdekt dat er weer geld uit haar handtas gestolen werd, is voor Wiske de maat vol. Ze gooit Polle het huis uit en maakt ruzie met haar zoon. Even later wordt haar wagen uit het kanaal gevist. Ongeluk of moord?
 • Ronald Valvekens, eigenaar van de bodybuildersclub "Golden Muscles", treft op een morgen, in de douche, het lijk aan van Joris Kindekens, één van zijn klanten. Tijdens het onderzoek vindt Daisy een flacon met een witte vloeistof in de sporttas van de man. Het labo is formeel: het gaat om corticosteroïden. Daisy gaat "undercover" en maakt zich lid van de club.
 • De dochter van de commissaris brengt een korte vakantie door in de Ardennen, samen met haar kinderen en haar ouders. Joris en Dirk worden ontvoerd door huurmoordenaar Pedro, die in opdracht van een stel boeven handelt die revanche willen nemen op Roos. Via de kinderen willen ze de commissaris in de val lokken en definitief met hem afrekenen.
 • Vier bevriende koppels besluiten hun zomer door te brengen op de camping van de norse meneer Vogel. De mannen hebben het er naar hun zin, want Lizette, de knappe echtgenote van de loodgieter, brengt er de feeststemming meteen in. De ander vrouwen moeten jaloers toekijken hoe zij met al de aandacht gaat lopen.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis