Chez Bompa Lawijt

Chez Bompa Lawijt

Vlaamse komische serie die zich afspeelt in een hotel in de Ardennen.

Afleveringen

22 afleveringen

1. Pamela

Nonkel Karel begint zich met alles te bemoeien, tot grote ergernis van Francine. Er breekt een onweer uit met een elektriciteitspanne tot gevolg. Er komt ook een zeer geheimzinnige vrouw logeren.

2. De Portugezen

Iedereen is opgelucht dat de vakantie van nonkel Karel er bijna opzit. Maar dan belt zijn dochter Mariëtte vanuit Portugal dat ze een weekje later naar huis komt. Nonkel Karel blijft dus ook nog wat in de Ardennen.

3. Brandalarm

Marie-Louise staat in panne met de Steendorp-Express. Achmed moet haar gaan helpen. Ondertussen wordt in het hotel een brandalarm geoefend onder leiding van de plaatselijke brandweercommandant. Hij maakt vooral indruk op Francine.

4. Verbinding verbroken

André heeft de opdracht in elke kamer een branddetector te plaatsen. Zijn timing kon beter want Leo, Sonja en Joske zijn op bezoek. Albert daagt Leo uit om de Fourche te beklimmen. Albert kan Bompa niet meer oproepen.

5. Mariette en Marcel

Albert heeft het muntstuk waarmee hij Bompa kan oproepen, verloren. In het hotel is er een grote spraakverwarring. Begrijpelijk, want er logeren verschillende Engelstalige en Franstalige gasten. De dochter van nonkel Karel is terug uit Portugal. Ze zakt meteen af naar de Ardennen, vastbesloten haar vader mee naar Gent te nemen.
Albert is zo blij dat hij opnieuw contact heeft met Bompa, dat hij een aantal beloftes doet waarvan hij spijt zal krijgen. Francine ziet het allemaal niet meer zitten en drinkt te veel trappist. Tante Josée komt op bezoek.

7. Alle hens aan dek

De directie van het hotel heeft een vergadering belegd om de stand van zaken te evalueren. Ook het personeel houdt een bijeenkomst. Sonja en Dudu maken een uitstap naar Bouillon, waar ze een bekende tegen het lijf lopen.

8. Waterzooi

Albert wil bootjes verhuren en verplicht iedereen de vaartuigen te leren besturen. Nonkel Karel is de enige die niet meegaat naar de Semois. Hij heeft tijdens de afwezigheid van Albert en Francine de leiding over het hotel en hij neemt die job zeer ernstig.

9. Ward neemt verlof

Beroepsmilitair Benny ziet het in het leger niet meer zitten en gaat in het hotel werken. Ward heeft een weekje vakantie genomen. Zijn vervanger valt niet in de smaak bij Albert.

10. Terug naar Gent

Nonkel Karel is ziek. Hij besluit om tijdelijk naar Gent terug te keren, zodat hij in alle rust kan herstellen. Albert, die Ward vervangt, geeft nogal kleine porties. Als hier maar geen reactie op komt.
Er komt een moeder-overste op prospectie in het hotel van Francine en Albert. Ze wil nagaan of het hotel geschikt is om met een aantal novicen op retraite te komen. Albert zorgt ervoor dat het hotel een religieus tintje krijgt.

12. Bompa stilte

Restauranthouders Albert en Francine zoeken een kamermeisje om Dudu, die verdwenen is, te vervangen. De buurtbewoners zijn niet te spreken over de geluidsoverlast die Albert veroorzaakt en overhandigen aan de burgemeester een petitie.

13. Escargots

Albert is woedend wanneer hij hoort hoeveel Mariette voor de escargots, die ze in Frankrijk is gaan kopen, betaald heeft. Nonkel Karel keert totaal onverwacht terug en staat erop om in kamer nummer 13 te logeren. In deze kamer verblijft echter een moeilijke dame.

14. De nachtwacht

Nonkel Karel laat zonder de toelating van Albert het achtergrondmuziekje in het restaurant veranderen. Een hotelgast wil een stapje in de wereld zetten. Albert verzet zich hiertegen omdat het hotel om tien uur 's avonds sluit. Er moet dus een nachtwacht uit de grond gestampt worden.
Nadat hij de ganse nacht ruzie heeft gemaakt met Francine, staat Albert heel vroeg op om te gaan fietsen. Hij raakt echter de weg kwijt en roept de hulp in van den Bompa.

16. De zoektocht

Albert is nog altijd spoorloos. Terwijl Marie-Louise en André naar hem op zoek gaan, wachten Francine en nonkel Karel ongeduldig in de lobby. Maar Albert komt niet opdagen. Uiteindelijk wordt besloten om in de bossen te gaan kijken...

17. Spookhotel

In het hotel gebeuren onverklaarbare, bizarre en ontzettend vreemde dingen. Nonkel Karel leert Viviane haar eerste woordjes Frans.

18. De Fransen komen

Omdat een groot aantal Fransen in het hotel logeren, stellen Ward en Francine voor om een Franse avond met kaasbuffet te organiseren. Albert gaat hier echter niet mee akkoord.

19. Filou

Hoewel in het hotel geen honden toegelaten zijn, gaat Francine akkoord dat één van de gasten zijn Filou op de kamer laat logeren. Albert weet hier uiteraard niets van.

20. Puisten-pop

Albert volgt nog steeds Franse les bij nonkel Karel. Vier mannen hebben autopech. Achmed neemt hen mee naar het hotel om te overnachten. Het blijken leden van een rockgroep te zijn...

21. De veelvraat

Meneer Segers eet veel te veel. Meneer Persaet hoopt rust en stilte te vinden in hotel 'Chez Bompa Lawijt'. De kostuums van Albert en Ward worden verwisseld.
De toiletten in het hotel werken niet. Albert vindt geen enkele loodgieter bereid om het probleem meteen op te lossen, met als gevolg dat steeds meer hotelgasten naar de tuin verdwijnen...

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis