Chez Bompa Lawijt

Chez Bompa Lawijt

Vlaamse komische serie die zich afspeelt in een hotel in de Ardennen.

Afleveringen

11 afleveringen

Albert en Francine hebben het hotel La Chatelaine in Herbeumont overgenomen en zijn alles aan het organiseren. Kok Ward en klusjesman André komen op hun eerste werkdag al te laat. Hoewel het hotel nog niet open is, heeft Albert al een groep van vijfentwintig personen geboekt.

2. Dudu

Albert eist het respect van zijn personeel. Wanneer hij het niet meer ziet zitten, gaat hij te rade bij Bompa's geest, die alleen hij kan oproepen en zien. Dudu, het nichtje van Achmed, wordt op aanraden van Bompa aangenomen als kamermeisje.

3. De eerste klanten

In afwachting van de eerste klanten wordt in het hotel geoefend. Francine vindt dat het personeel te traag werkt en probeert het tempo op te voeren. Als de eerste klanten dan eindelijk aankomen, ontstaat er toch nog paniek.

4. Een verward weerzien

Ward leert Achmed wijn schenken. Albert slaagt erin het weerzien van Francine en haar oude vriendin volledig in de war te laten lopen.

5. Steendorp express

Albert en Francine zijn tevreden. Iedereen in het hotel krijgt immers stilaan zijn specifieke taak onder de knie. Ward begint echter zijn vrouw Marie-Louise te missen. Albert gaat te rade bij de geest van Bompa, die natuurlijk een niet voor de hand liggende oplossing heeft.

6. Een lastige klant

Albert en Francine krijgen met een zeer veeleisende klant te maken. Francine probeert diplomatisch te zijn, maar haar echtgenoot heeft niet zoveel geduld. Gelukkig komt er ook een supervriendelijke klant logeren.

7. Chien de chasse

De lastige klant maakt nog steeds iedereen het leven zuur. Tante Josée en Leo, die aandelen hebben in het hotel, komen onverwacht op bezoek. Er is iets mis met de waterleiding. André doet zijn best om dit op te lossen, maar dat loopt niet van een leien dakje.

8. Miss-verstand

Francine is blij. Het hotel is voor het eerst volgeboekt, en dit dankzij de kandidates van een missverkiezing. Albert is hiervan echter niet op de hoogte en boekt tegelijkertijd een voetbalploeg. Maar het is voor beide groepen verboden om contact te hebben met het andere geslacht.

9. Volzet

Het probleem van de overboeking in het hotel wordt opgelost, doordat de twee verschillende groepen niet met elkaar in contact mogen komen. Wanneer zich nog een echtpaar aanbiedt, moet de geest van Bompa te hulp schieten.

10. Hoog bezoek

Er wordt een reisagente verwacht in het hotel van Albert en Francine. Het is de bedoeling dat deze gaste extra in de watten wordt gelegd, de gunstige beoordeling van het hotel hangt immers van haar af. Ook nonkel Karel heeft zijn bezoek aangekondigd. André schaft zich een nieuwe wagen aan.

11. Mon oncle Karel

Nonkel Karel wordt met de nieuwe wagen van André afgehaald. De oude man laat meteen iedereen naar zijn pijpen dansen. Ook de dame van het reisbureau komt met vertraging aan. Nonkel Karel weet meer.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis