Bompa

Bompa

Legendarische sitcom waarin Luc Philips, aka den Bompa, inwoont bij zijn kleinzoon Leo en diens vrouw Sonja, met alle gevolgen van dien. Gebaseerd op verschillende toneelstukken van het Echt Antwaarps Theater.

18 afleveringen

4. De bompa-brigade 1

Frans de facteur heeft het erg naar zijn zin op zijn nieuwe ronde, tot hij wordt overvallen. Zowel Frans als de buurtbewoners stellen zich vragen bij de veiligheid in hun wijk. Bompa komt met een oplossing: de oprichting van 'De Bompa Brigade'. Ondanks dit initiatief wordt hij zelf het slachtoffer van een overval.

5. De bompa-brigade 2

De 'Bompa-brigade' bedenkt een plan om de aanrander te pakken te krijgen. Roger voelt zich fitter dan ooit dankzij zijn roze wonderpillen. Bill en Lizzy bereiden een Afrikaans diner.
Francine pikt het niet langer dat ze niet wordt toegelaten tot de kaartersclub. Sonja raakt helemaal geobsedeerd door het striptekenen. Astrid komt babysitten op Joske, maar een vreemde man belt aan en dringt de woning binnen.

7. Het afscheid

Bill en Lizzy vertrekken terug naar Zaïre, maar Astrid blijft bij tante Josée wonen. Bompa en Leo organiseren een afscheidsfeestje. Bompa heeft de gekste ideëen. Het moet een geslaagd themafeestje worden en dit mag best wat geld kosten.

8. Vleugels & partners

Leo wordt benaderd door Verpoorten, een man die hem een aanlokkelijk voorstel doet om voor een andere firma te werken. Bompa vindt het hele zaakje maar verdacht. Francine droomt van haar eigen supermarkt.
Leo en Sonja ontvangen een grote kist uit Zaïre. Het is een cadeautje van Bill en Lizzy dat tot ieders verbazing duistere krachten blijkt te bezitten. Tante Josée is opnieuw de reddende engel wanneer Francine bij haar komt aankloppen. Roger is vertederd door de lieve Astrid.

10. Vrouwen in opmars

Dankzij tante Josée heeft Francine vanaf volgende maand haar eigen supermarkt. Sonja wil toetreden tot de wielerclub maar Leo ziet dit absoluut niet zitten. Hij vindt het veel te gevaalijk voor haar, maar zijn bezorgdheid wordt door de andere leden van de club weggelachen.

10. Verhuizen

Leo en Sonja verhuizen naar Aartselaar en iedereen heeft zo zijn eigen idee over hoe dit het best gebeurt. Bompa kiest voor de goedkoopste oplossing: alles zelf doen.

11. Barbecue

Bompa Lawijt nodigt iedereen uit voor een barbecue. Alleen heeft hij er de ruimte niet voor, dus nodigt hij zijn gasten bij Leo en Sonja uit. Roger leest Bompa's overlijdensbericht in de krant.

12. Jamboree

Vleugels & Partners organiseren een concert, maar Bompa beledigt de hoofdsponsor. Leo vreest dat het toch niet zo'n goede keuze was om Bompa in de zaak te laten meedraaien.

13. De gijzeling

Bompa Lawijt zegt alleen nog het hoogst noodzakelijke tegen Francine. Haar supermarkt zit hem zo hoog dat hij op een avond niet meer naar huis komt. De familie is doodongerust en vraagt zich af wat er met hem gebeurd zou kunnen zijn.

14. Lederen Roger

Roger neemt zonder reden ontslag bij de fietsclub en hij gedraagt zich erg geheimzinnig. Bompa lawaait heeft de stripwoede te pakken.Wanneer de fietsclub op uitstap gaat naar Scherpenheuvel, gaat Roger wel mee, maar niet met de fiets.

15. Schattenjacht

Bij een lekkere trappist in Westmalle haalt Bompa herinneringen op, maar plots wordt hij lijkbleek. Hij herinnert zich plots dat hij in zijn oude huis in de kelder een doosje met een half miljoen heeft ingemetseld. Operatie schattenjacht kan beginnen.

16. De zwemkampioen

Niemand heeft tijd om met Joske te gaan zwemmen. Enkel Roger heeft een vrije dag, maar niemand weet dat hij niet kan zwemmen. Hij schaamt zich, maar wil tegelijk dolgraag met zijn kleinzoon gaan zwemmen.

17. De verpleegster

Bompa heeft een vekeerde beweging gemaakt tijdens het fietsen. De huisdokter stelt voor om een verpleegster te laten inwonen om hem te verzorgen. Ze palmt hem volledig in, waardoor de rest van de familie hem nog nauwelijks te zien krijgt.

18. Droomhuwelijk

Benny, de zoon van Bompa Lawaait en Francine, komt thuis omdat hij tijdens zijn legerdienst zijn been heeft gebroken. Roger wil absoluut met tante Josée trouwen. Omdat hij vreest dat ze dit zal weigeren, is Roger er steeds obsessiever mee bezig. Het wordt zelfs zo erg dat hij er een nachtmerrie over heeft.

62. Bill & Lizzy

Roger komt van tante Josée te weten waarom ze hun huwelijk voorlopig wil uitstellen. Haar broer Bill en zijn vrouw Lizzy komen uit Zaïre naar België. Blijven ze maar een paar weken en keren ze daarna terug? Bompa wil niet mee verhuizen met Leo en Sonja omdat hij hen niet tot last wil zijn.

64. Heimwee

Alles gaat zijn normale gang in de nieuwe woning van Leo en Sonja. Bompa heeft wel een beetje last van heimwee, niet zozeer naar zijn oude buurt maar wel naar Frans de facteur. Het klikt niet zo goed tussen Roger en Bill en Lizzy.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis