Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

Fictiereeks over het reilen en zeilen in gezondheidscentrum De Korf.

Afleveringen

40 afleveringen

1. Goede Vriendinnen

In gezondheidscentrum De Korf is geen enkele dag identiek aan de vorige. Vijf zorgverleners - huisarts Sara, sociaal assistente Judith, seksuologe Els, psycholoog Frederik en verpleger Tim - vangen er elke dag buurtbewoners op met de meest uiteenlopende lichamelijke of psychische klachten.

2. Black Out

Maarten Scheenmaeckers heeft het moeilijk met het leggen van sociale contacten en volgt al enkele maanden therapie bij Frederik. Wanneer hij met een open hoofdwonde in De Korf verschijnt, wordt hij naar huisarts Sara doorverwezen. Het is het begin van een reeks andere lichamelijke klachten. Aan het team om uit te zoeken wat de oorzaak is.

3. Groene Vingers

Emma zoekt dokter Sara op omdat ze last heeft van hoofdpijn, misselijkheid en koorts. Wat op het eerste gezicht op een zonneslag of zomergriepje wijst, blijkt uiteindelijk een heel andere aandoening te zijn. Vooral wanneer er steeds meer symptomen in een andere richting wijzen, ziet Sara zich genoodzaakt haar oorspronkelijke diagnose bij te stellen.

4. Festivalweide

Cathy, een kennis van dokter Sara, worstelt met oogklachten en maakt haar opwachting in De Korf. Een gespecialiseerde oogarts onderwerpt haar aan een uitgebreid onderzoek en dat brengt een verschrikkelijk resultaat aan het licht. De relatie tussen Cathy en haar vriend Steven komt hierdoor zelfs onder hoge druk te staan.

5. De Zangcarriere

Janina, een jonge knappe zangeres, meldt zich bij dokter Sara met stemproblemen. Wanneer blijkt dat ze een periode niet meer mag zingen, stort haar wereld in. De reden daarvoor zit echter veel dieper dan iedereen had gedacht. Tim lanceert het idee om iets leuks te doen met alle teamleden van De Korf. Maar goed doen voor alle medewerkers blijkt toch niet zo makkelijk te zijn.

6. Schone Schijn

Charlotte Verbist, een klassevolle dame, komt met haar acht maanden oude dochtertje binnengestormd in het gezondheidscentrum. De diagnose wijst in de richting van dehydratatie. Dokter Sara maakt een afspraak bij hun pediater, maar Charlotte en haar dochter komen niet opdagen. Els heeft heel wat goed te maken bij Judith, die haar patiënten voor de zoveelste keer naar huis moet sturen.

7. De Belofte

Karel Vertomme raadpleegt dokter Sara in verband met een mogelijke SOA. Hij wordt samen met zijn vrouw Lena doorverwezen naar seksuologe Els. Na verder onderzoek blijkt dat de aandoening slechts het topje van de ijsberg is. Ward is opnieuw paraat in De Korf, en Tim en Judith hebben zware woorden.

8. Puur Natuur

Tim en zijn twee vrienden Karel en Veerle zijn drie weken geleden gaan kamperen. Plots vertonen ze alle drie verschillende symptomen: van griep over geelzucht tot nierfalen. Sara doet er alles aan om de oorzaak te vinden. Verpleger Arne komt Tim vervangen tijdens zijn ziekte en ontdekt wat voor warm nest De Korf is.

9. Hand in Hand

Irène en Noel hebben op dezelfde dag een afspraak met dokter Sara om voorschriften te vragen voor zware medicatie. Sara ziet niet meteen een aanleiding om deze voor te schrijven. Zij probeert de oorzaak van hun ongemakken aan te pakken in plaats van zomaar pillen te geven. Irène en Noel zijn daar echter niet mee opgezet.

10. De Gelijkenis

Evy Coppens komt naar De Korf met haar gewonde zusje Ina. Wanneer Ina aangeeft dat haar oudere zus haar heeft geslagen, gaat de bal aan het rollen. Wat begint met een pleister bij Sara, wordt al snel een zaak voor Judith en Frederik. Een echte clown komt langs in het centrum. Hij gaat echter niet al lachend buiten.

11. Cocktail

Jos Meijnders, een gezette vertegenwoordiger in leren jassen en broeken, wil iets doen aan zijn fysieke conditie. Sara raadt hem aan zijn training rustig op te bouwen. De zestienjarige Lindsey heeft een relatie met de iets oudere Yannick. Zij is er klaar voor om in hun seksleven de grote stap te zetten, maar Yannick heeft zo zijn reserves. Els bekijkt hoe ze beide partijen gelukkig kan maken.

12. Over de limiet

Een duurzaam huis in een Gelderse boomgaard, Sharon maakt muffins van bananen en havermout, en boswachter Marieke bezoekt het hart van Drenthe.

13. Onvoltooid verleden

Alain bezoekt een ijsmaker met bijzondere ijssmaken en tuinspecialist Martin knapt een tuin op van een logeerhuis voor kinderen.

14. Eenzaam op het veld

Een kunstenaarshuis, Nadia bezoekt Maggie Xu om samen Chinese dumplings te maken en een historische moestuin op landgoed Amelisweerd.

15. Virus

Een Japans georiënteerde woonboot, Job laat Alain zijn zelfgestookte limoncello proeven en de paradijselijke tuin van Gertie en Harrie.

16. Vruchteloos

De zestienjarige Saar is zwanger van haar zestienjarige vriendje Daan en ze willen het kindje graag houden. De ouders van Saar eisen echter dat ze een abortus laat uitvoeren. De kinderen van Francine Declerck, een thuispatiënte van Tim, suggereren dat Tim zou stelen. Maar die ontkent.
Frederik krijgt de vraag op huisbezoek te gaan bij Vivianne Cocquyt, die bedlegerig is als gevolg van MS. Vivianne heeft het gevoel dat er iets aan de hand is met haar man, Vincent, en wil dat Frederik haar helpt te achterhalen wat hij voor haar verborgen houdt. Maar kan Frederik haar wel helpen? De 5-jarige Boris De Wilde komt bij Sara met klachten die wijzen op een zomergriepje.

18. Blauwe plekken

Serge Deckers en zijn achtjarige zoon Brent springen binnen in De Korf. Brent heeft zijn pols pijn gedaan en komt op onderzoek. Het team probeert de oorzaak van de blessure te achterhalen, maar veel inzicht over het voorval wil Brent niet lossen. Wat is er toch aan de hand?

19. Huiselijk geweld

De hulpverleners van De Korf worden door het vertrouwenscentrum gecontacteerd als 'spilfiguren' in een zaak van huishoudelijk geweld van een man tegen zijn vriendin. Wanneer ook de zoon van de man om hulp roept, worden Judith en co echt betrokken partij. Een wat mollige, maar knappe vrouw heeft een enorm laag zelfbeeld en durft niet meer onder de mensen te komen.

20. De garage

Bert en Hilde komen bij Els Rombouts om hun relatieproblemen aan te pakken. Hilde voelt zich verwaarloosd omdat Bert niet meer met haar vrijt. Els heeft al snel het vermoeden dat de oorzaak hiervan niet bij Hilde zelf ligt. Jacob is een student rechten maar het lukt niet om te studeren. Hij heeft een zware tweede zit en heeft faalangsten. Frederik moet hem helpen die faalangst te overwinnen.

21. Terug naar de korf

De 16-jarige Debby Gorts wordt door haar moeder opnieuw naar De Korf gestuurd. Twee jaar geleden ging ze er in therapie bij Frederik omdat ze aan anorexia leed. Nu heeft haar mama vermoedens dat Debby is hervallen. Maar is dat wel zo? Mie Van Besien wil haar borsten laten vergroten. Maar wil ze dat echt zelf?

22. Aandacht, aandacht

Marianne Verbeke lijdt aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Althans, dat is wat ze beweert. Sara weigert echter dat zomaar te geloven. Er zit sleet op het huwelijk van Nico en Leen. Ze willen graag eens iets nieuws proberen, maar niet voor ze Els geraadpleegd hebben.

23. Verborgen kamers

Sara's moeder Marie verschijnt in beschonken toestand aan haar deur. Sara wil haar moeder niet aan haar lot overlaten en probeert haar te helpen. Maar kan ze haar alcoholverslaafde moeder helpen? En hoe reageert Sara als blijkt dat haar zoon Seppe niet verder wil studeren? De 11-jarige Guust Vandewalle is gevallen met zijn fiets.

24. De roots

Het Afrikaanse meisje Kadia komt met haar zusje Abra in de Korf. Kadia beweert dat haar zus een oorontsteking heeft en wil van Sara een briefje waarop staat dat ze niet mag vliegen. Sara kan echter geen oorafwijking vinden. De 75-jarige Geertrui Devries komt langs in De Korf. Haar man overleed meer dan 10 jaar geleden en de vrouw was dus lange tijd alleen.

25. Welterusten

Bert Van Oost komt samen met zijn onafscheidelijke metgezel Mandi op consultatie. Zijn slechte voedingsgewoonten en gebrekkige hygiëne zorgen voor een acuut vitaminetekort. Maar wanneer Bert plots bloed overgeeft, blijkt er meer aan de hand. Lien Merels valt te pas en te onpas in slaap. Sara verwijst haar door naar het slaapcentrum van het UZA.
Nicole De Meerleer is al dertig jaar een verstokte rookster. Wanneer blijkt dat ze aan rokerslong lijdt, stopt ze, maar niet met roken. Ondanks haar 'ingewikkelde' levensomstandigheden blaakt Olga Smolarek van levenslust, maar ze heeft één groot probleem.

27. Het kamp

Anna-Louise is gestoken door een wesp. Wat in eerste instantie een banaal kwaaltje lijkt, blijkt al snel veel gecompliceerder te zijn. Terwijl Sara Anna-Louise hier doorheen helpt, proberen de anderen de groep kinderen bezig te houden. Iets wat steeds moeilijker lukt. Joris, een collega van Anna-Louise wordt steeds ongelukkiger op het kamp: hij heeft veel last van heimwee.
Els probeert haar goede vriend en occasionele bedpartner Sander duidelijk te maken dat ze niet openstaat voor een relatie. Sander wil echter meer en denkt dat Els voor haar gevoelens op de vlucht is. De 30-jarige Alexander De Boeck heeft last van bindingsangst. Hij ziet zijn vriendin erg graag, maar met haar trouwen schrikt hem af. Hij gaat te rade bij Els.

29. Kasplantje

Gerda komt met haar zesjarig dochtertje naar het gezondheidscentrum. Het kind heeft hevige buikpijn en veel problemen op school. In De Korf denkt Gerda eindelijk aan het juiste adres te zijn. Ward brengt zijn tijd opnieuw door in de wachtzaal. Zijn komst gaat niet onopgemerkt voorbij.

30. Alles of niets

Tim staat thuis in voor de verzorging van zijn moeder Sonja. Nu de uitgezaaide kanker de finale fase ingaat, wil ze hem niet langer tot last zijn. Hanne en Jonas zitten diep in de schulden. Judith probeert hen te helpen waar ze kan. Frederik krijgt een ongeduldige cliënt over de vloer.

31. Leegte

Greet Swinnen maakt zich zorgen over haar vader Staf. De gepensioneerde kolonel gedraagt zich vreemd na de dood van zijn vrouw. Hij is onrustig, neerslachtig en verward. Mist hij enkel zijn echtgenote en het leger, of is er meer aan de hand? De twintigjarige Jasmien De Blende heeft een prille relatie met de vijftienjarige Lewis Raes. Het koppel vraagt zich af of seks tussen hen wel wettelijk is.

32. Vooruitziend

Louis Van den Abeele is op van de stress voor een nakende presentatie op zijn werk en vraagt dokter Sara om een kalmeringsmiddel in de hoop die stress te onderdrukken. Sara verwijst hem door naar Frederik voor relaxatietherapie. Mathieu De Bock en Lynn Depestele willen geen kinderen maar geraken het niet eens over wie de sterilisatie moet ondergaan.

33. Moederziel

Carla en Eric zien geen uitweg meer met hun baby Guillaume. Ze slagen er niet in hem rustig te houden en hun relatie komt zwaar onder druk te staan. Wanneer dokter Sara geen medisch probleem kan vaststellen bij Guillaume, probeert Frederik een oplossing te zoeken. Ward beseft dat zijn leven tot stilstand is gekomen en zoekt een manier om zijn leven weer zin te geven.

34. Het Pand

De 18-jarige Kenny komt met zijn jongere broertje Lino op consultatie bij dokter Sara. Hij kampt met de gevolgen van een slecht verzorgde ontstoken wonde. Sara wil weten hoe de jongen de wonde heeft opgelopen, maar ze krijgt opvallend weinig antwoorden. Anna Blancquaert is 64 en moest vorig jaar door borstkanker haar beide borsten laten amputeren.

35. Een hoofdbreker

Leon komt met barstende hoofdpijn bij dokter Sara. Alles wijst op een migraineaanval, tot er steeds meer andere symptomen opduiken en Sara dieper moet graven naar antwoorden. Tim verzorgt Erik, maar die maakt zich meer zorgen over zijn zoon. Volgens Erik is zijn zoon met gevaarlijke dingen bezig op het internet.

36. Bij nader inzien

Tom Bertels heeft een afspraak bij dokter Sara omdat hij met slaapproblemen kampt. Sara vermoedt een psychische oorzaak en verwijst Tom door naar collega Frederik. De psycholoog ontdekt dat Tom een paar maanden geleden het slachtoffer is geworden van een carjacking en denkt dat zijn cliënt aan het posttraumatische stresssyndroom lijdt, maar er blijkt meer aan de hand te zijn.

37. Het Parkfeest

Tijdens een buurtfeest in het park worden dertig mensen ziek, waarvan één heel ernstig. Het vermoeden bestaat dat de eieren waarmee de tiramisu is gemaakt, bedorven zijn. Patrick en zijn vrouw hebben voor de tiramisu gezorgd. Zijn zij onzorgvuldig geweest? Luna, een meisje van zeventien, komt bij seksuologe Els met een vraag over de pil en veilig vrijen.
Een geval van lymfekliertuberculose bij een tienjarig meisje leidt tot een zoektocht naar de besmettingsbron. Die zoektocht legt een aantal oude wonden bloot. Dokter Sara bijt zich vast in de zaak. Een oudere vrouw komt dagelijks langs bij verpleger Tim voor de verzorging van een slecht helende zweer aan het onderbeen. Onrechtstreeks reikt zij de oplossing aan voor het onderzoek van Sara.
Myriam klopt met haar zoon aan bij De Korf. Hij is verbrand door de zon, maar al snel blijkt Myriam zelf er veel erger aan toe te zijn. Ook Japanse toeristen vinden hun weg naar De Korf. Siebe en Bert willen trouwen, maar er moet eerst nog niets uitgeklaard worden.

40. Ward

Ward komt een paar keer langs in De Korf met vage klachten. Hij heeft pijn aan zijn arm en last van zijn maag. Dokter Sara besteedt er niet al te veel aandacht aan. Wanneer Judith Ward even later aantreft in het park, ziet hij er allesbehalve goed uit. Sara onderzoekt Ward opnieuw, maar kan geen verontrustende aanwijzingen vinden.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis