Beroep Onder De Loep

Beroep Onder De Loep

Vlaamse reeks waarin Arne één kind meeneemt om in de voetsporen te treden van een echte 'professional'.

Afleveringen

7 afleveringen

1. Dolfijnenverzorger

Silke is 11 jaar en zit in het vierde leerjaar. Ze is een grote fan van dolfijnen. Haar slaapkamer lijkt wel een dolfijnenmuseum: kaften, posters, beeldjes, knuffels en zelfs lakens van dolfijnen. Het is haar grote droom om dofijnenverzorger te worden. Arne trekt met Silke naar het dolfinarium in Brugge. Ze gaan een dagje mee helpen met Sabrina. Met z'n drieën maken ze het eten voor de dolfijnen klaar en mogen ze de dieren hun ontbijt geven. Silke en Arne proberen de dolfijnen zelfs wat trucjes te leren

2. Presentatrice

Aiko is 12 jaar en heeft tientallen hobby's. Ze doet aan dictie, toneelspelen, muziekschool en gaat binnenkort zelfs naar Japan om een toneelvoorstelling te spelen. Haar grote droom is om presentatrice te worden. En daar kan Arne haar misschien bij helpen. Hij regelde een ontmoeting met Katja Retsin, de presentatrice van 'Voor De Show'. Aiko en Arne gaan met haar mee naar de dagelijkse redactievergadering, ze mogen mee teksten schrijven en natuurlijk ook eens zelf op de stoel van Katja zitten in de studio.

3. Cardioloog

Gust is 10 jaar en zit in het vierde leerjaar. Hij droomt ervan om dokter te worden en dan het liefst van al eentje die met het hart bezig is. Zo'n hartdokter heet een cardioloog en dus wil Gust héél graag eens weten wat die allemaal doet. Arne neemt Gust mee naar het Antwerpse Middelheimziekenhuis waar dokter Glenn Van Langenhove hen een dagje mee op sleeptouw neemt.

4. Fotomodel

De 12-jarige Dries houdt van toneelspelen en staat thuis voor de spiegel wel eens kleren te presenteren. Een leven als fotomodel lijkt hem dan ook best leuk. Volgens Dries zou hij aan klanten en journalisten goed alle pluspunten van een kledinglijn kunnen tonen. Arne heeft een afspraak gemaakt met Luc, een internationaal fotomodel, die hen vandaag de kneepjes van het fotomodel zijn kan leren. Er is zelfs een echte schminkster en een topfotograaf. Benieuwd welke knalfoto's ze hebben kunnen maken?

5. Hotelmanager

De 10-jarige Siebe is helemaal wild van hotels. Ze is al een paar keer in een hotel gaan slapen en dat vindt ze fantastisch. Ze houdt er ook van om voor feestjes thuis te koken, met de hapjes rond te gaan en er voor te zorgen dat iedereen nog drank heeft. Kortom, Siebe zorgt graag voor mensen en een hotel runnen lijkt haar het einde! Arne is speciaal voor Siebe vroeg opgestaan en hij trekt samen met haar naar een groot hotel waar ze een dagje in de voetsporen van hotelmanager Helga zullen lopen.

6. Profvoetballer

Dries is 9 jaar en al zijn hele leven een grote voetbalfreak. Zijn kamer hangt vol posters van voetballers, hij verzamelt hun handtekeningen in een boekje en is zelf niet weg te slaan van het voetbalveld. Voetballen voor de kost zou hij dus helemaal zien zitten. Arne kent het voetbalwereldje op zijn duimpje dus hij regelde voor Dries een afspraak met Thomas Wils, kapitein bij eersteklasser Lierse. Samen gaan ze trainen, langs de kinesist en natuurlijk naar de match.

7. Roadie

Arjen is 12 en muziek zit hem in het bloed. Hij doet niets liever dan zich eens stevig uitleven op zijn drums. Arjen droomt ervan om later een job uit te oefenen waarbij hij van 's morgens tot 's avonds met muziek en instrumenten kan bezig zijn. Als hij daarbij ook nog eens zou kunnen samenwerken met de coolste artiesten zou hij helemaal in de wolken zijn. Roadie zou voor Arjen dus de ultieme droomjob zijn. Arne fixte dan ook een echte roadie die Arjen een dagje kan volgen op VTMKZOOM POP.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis