Beat Da Bompaz

Beat Da Bompaz

Jeugdige bekende Vlamingen nemen het onder het toeziend oog van Evi Hanssen op tegen 'Da Bompaz' om uit te maken welke generatie nu het sterkst is.

Afleveringen

9 afleveringen

1. Scottish Games

Evi Hanssen trekt naar Alden Biesen, dat elk jaar wordt omgetoverd tot een stukje Schotland. Dan wordt deze Limburgse gemeente overspoeld door honderden doedelzakspelers en stoere mannen in kilt, die niets liever doen dan elkaar bekampen in de wereldberoemde Highland Games. Hier zullen de bompaz hun eer moeten verdedigen. De 67-jarige James is een fitnessfanaat gespecialiseerd in krachttraining, ex-huisvrouw Lydia (67) is eveneens vaak in de fitness terug te vinden en doet vooral aan spinning, terwijl de 75-jarige René vroeger professioneel wielrenner was. De Bompaz nemen het in 3 individuele proeven en een finaleproef op tegen het jong geweld van De Kotmadam: Helle Vanderheyden (24), Stoffel Bollu (27) en Frederik Huys (34). Op het programma staat een potje Highland dancing, tonheffen en hoogwerpen. Per proef valt er 10 meter te winnen om het parcours van de finaleproef in te korten: schapendrijven.

2. Race tegen de Klok

In de tweede aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Vandaag blijkt het een rondje mannen tegen vrouwen te zijn, in het thema 'Race tegen de Klok'. De 68-jarige Paul nam 2 maal deel aan de Olympische Spelen als roeier. Laurent (66) loopt al eens graag een marathon en René (69) is een fervent loper en fietser. "Ons beeld van bompa's is totaal niet zoals dat van onze tegenstanders", klinkt het al snel bij de 3 tegenstanders: Modellen Zoë Van Gastel (30), Joke van de Velde (35) en Elisa Guarraci (23). De 3 individuele proeven op het programma zijn driften, slalomkajakken en BMX-en, allemaal om zo veel mogelijk seconden te sprokkelen die nuttig zijn voor de laatste proef: in groep deelnemen aan de Strongmanrun.

3. Winterspelen (Riga)

In de derde aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Winterspelen'. Q-DJ's Maarten Vancoillie, Jolien Roets en Marcia Bwarody nemen het op tegen de 68-jarige Ludo Segers, de 70-jarige François Toetenel en de 65-jarige Jan Frooninckx, die 10 jaar lang aan shorttrack deed en daarna langebaanschaatsen.

4. Paardenkracht

In de vierde aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Paardenkracht'. Acteurs en goede vrienden Steven Boen, Darya Gantura en Joke De Bruyn nemen het op tegen de 64-jarige Franky Versprille uit Eekloo, een technicus op rust die al vijf keer de Dodentocht wandelde, Frank Schellens (65) uit Noorderwijk, die 500 kilometer per week fietst en zo goed als alle bekende bergen beklom met zijn tweewieler en de knappe 64-jarige Brusselse human resources manager Jeanine Verboomen, een fervent langeafstandsloopster en globetrotter. Op het programma? Paardenmennen, racen met miniatuurwagens en paardenkracht ontwikkelen op een loopband. In de finaleproef moeten beide teams hun er verdedigen in een echte autocross.

5. Circus

In de vijfde aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Circus'. Stephanie, Francesco en Junior Planckaert nemen het op tegen de 71-jarige Ludwig, Blankenbergenaar en ex-wereldkampioen roeien, de 65-jarige Alain uit Veurne, die nog voor de nationale ploeg heeft gebasket en de 68-jarige René uit Lier, een van de oudste Taekwondo-beoefenaars van België. Op het programma? Messenwerpen, acrobatisch cocktails maken, lopen op een bal en een eigen straattheatervoorstelling maken om zo veel mogelijk geld op te halen.

6. Natuurelementen

In de zesde aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Natuurelementen'. Acteurs Guillaume Devos, Leen Dendievel en Maarten Goffin nemen het op tegen de 66-jarige Liliane Pepermans en haar partner Richard Van Steenberghe (69). Beiden zijn ze bezeten door sport. Liliane won in 1985 de wereldtitel in het windsurfen en ook Richard heeft zich daaraan gewaagd, maar houdt vooral van explosieve adrenalinesporten als wildwater kajak en raften. Ook de 70-jarige Roland Pieters, tweevoudig wereldkampioen roeien, laat zich van zijn sterkste kant zien. Op het programma? Strandzeilen, reddingszwemmen, fire games en moddervoetbal.

7. Olympische Spelen

In de zevende aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Olympische Spelen'. Laura Tesoro, Sofie Engelen en Nasrien Cnops nemen het op tegen de 72-jarige Eric Crauwels, de oudste baseballspeler van België en Nederland, Eli Iweins (73) die vorig jaar Tanja Dexters, Jelle van Dael en Kevin Rans versloeg in een mini triatlon, en Hugo Bastelaer (74) die reeds 5 keer de 10 Miles in Antwerpen uit liep. Op het programma? Schieten, wielrennen op de piste en de 3000 meter steeple.

8. Platteland

In de voorlaatste aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Platteland'. Astrid Bryan, haar broer Laurens en Niels De Jonck nemen het op tegen Bernadette Bultynck (68), Jules Neyens (72) en Willy Luyten (69). Bernadette loopt al 53 jaar en traint gemiddeld drie keer per week 10 tot 12 kilometer. De 20 kilometer van Brussel liep ze dit jaar in iets meer dan 2 uur, vorig jaar fietste ze naar Compostela en twee jaar geleden beklom ze de Kilimanjaro. In het jaar dat Jules 70 werd, liep hij zijn 70ste marathon. Ook Willy is zeer sportief en heeft ondertussen 231 marathons op zijn palmares staan, o.a. die van Honolulu, Athene, Boston, Rio de Janeiro, Jamaica en New York. Op het programma? Behendigheid met een antieke tractor, maaien met een kleine zeis, een grasmaaierrace en een houthakkersfestival: het team dat als eerste drie dunnen schijven kan afzagen, wint.

9. Zwaartekracht

In de laatste aflevering van Beat da Bompaz strijden 3 nieuwe bompaz en 3 jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Wie wint? De jeugd of de bompaz? Thema van vandaag is 'Zwaartekracht'. Ann Van Elsen, Ellen Petri en Hanne Troonbeeckx nemen het op tegen Guido Phillipaers (70), Robert Decoo (66) en Jozef Dewil (65). Guido is een fervent loper, terwijl Robert 3 maal de Mont Blanc beklom en ook de Himalaya. Ook windsurfen, zeilen en triatlons liggen hem. Jozef heeft nog aan tienkamp gedaan en was dus een allround atleet. Ooit stond het Belgisch record polsstokspringen op zijn naam. Op zijn buck list staat o.a. fierljeppen. Handig, want dat is één van de opdrachten vandaag. Daarnaast trekken beide teams ook naar het Nederlands Kampioenschap Bommetje, gaan ze flyboarden en indoor skydiven.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis