Baantjer

Baantjer

De knorrige, maar gedreven rechercheur De Cock - met C-O-C-K - buigt zich samen met zijn overijverige assistent Vledder en zijn collega's Prins, Keizer en Den Koninghe over de misdaad in Amsterdam.

Afleveringen

4 afleveringen

Een boer in het district Amstelland vindt het lichaam van een Servische man. De Cock en Vledder hebben als enige aanwijzing een bonnetje van een Joegoslavisch restaurant in Amsterdam. Maar al snel wordt duidelijk dat de man niet bepaald een brave burger was.
Dat Tjeerd Fokkema en zijn honden bij de buren niet echt geliefd waren, wordt duidelijk wanneer de man dood wordt aangetroffen in zijn eigen tuin. De Cock is ervan overtuigd dat een doodziek buurmeisje de sleutel is tot de oplossing van de zaak. Maar Buitendam verbiedt hem om het meisje te verhoren.
In een kraakpand wordt het lichaam van Marco Kruisveen gevonden. Zijn ogen werden uitgestoken en op de muur heeft de dader een tekst geschreven. De Cock en Vledder verhoren Marco's huisgenoten: stuk voor stuk vreemde types, maar niemand lijkt in de gelegenheid te zijn geweest om de gruwelijke moord te plegen.
Ron van Veen, een uitgever van damesbladen, wordt dood aangetroffen. De Cock komt er al snel achter dat Ron niet echt geliefd was bij de dames. Hij was een klootzak die zijn vrouw mishandelde en voortdurend vreemdging. Wanneer Den Koninghe meldt dat Ron met knuppels in elkaar werd geslagen, verbaast dit De Cock niet. Zijn probleem is echter dat alle verdachten een alibi lijken te hebben.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis