Baantjer

Baantjer

De knorrige, maar gedreven rechercheur De Cock - met C-O-C-K - buigt zich samen met zijn overijverige assistent Vledder en zijn collega's Prins, Keizer en Den Koninghe over de misdaad in Amsterdam.

Afleveringen

13 afleveringen

Jaqueline De Groot werkt in een peepshow. Wanneer ze dood wordt aangetroffen, gaan De Cock en Vledder op speurtocht in de rosse buurt van Amsterdam, op zoek naar collega's van Jaqueline die belang zouden kunnen hebben bij haar dood. Bianca, de zus van Jaqueline, heeft moeite met het verdriet van hun pleegvader.
Columnist David Waterman wordt dood achter zijn bureau aangetroffen. Het wordt De Cock al snel duidelijk dat de man niet zo geliefd was, want met zijn vernederende teksten heeft hij menig carrière verwoest. Ook blijkt dat Waterman een behoorlijk aantal minnaressen had.
Floris van Rozenmond ligt opgebaard in het rouwcentrum. Na een aantal onverklaarbare gebeurtenissen laat de Cock het lichaam van Floris in beslag nemen. Na een sectie op het lichaam blijkt de jongen te zijn overleden aan een overdosis insuline. Hij was seropositief en had een heleboel vriendinnetjes die allemaal na een onenightstand een rode roos ontvingen.
In het westelijk havengebied wordt het lijk gevonden van marktmeester Arie Veenstra. De Cock en Vledder begeven zich tussen de Amsterdamse marktlui, maar die reageren stug. Arie blijkt niet bepaald geliefd te zijn. Hij nam steekpenningen aan en liet zijn eigen regels op de markt gelden.
In een Amsterdamse gracht wordt het lichaam van John Janssen gevonden. Zijn vrouw Marie denkt te weten wie de moordenaar is: Kalin Chagin, leider van een sekte. De Cock en Vledder begeven zich tussen Chagins aanhangers, maar bijna niemand weet iets en wie wel iets weet, die houdt zijn mond. Linda, de dochter van John Janssen, lijkt niet erg onder de indruk van de dood van haar vader.
De zware crimineel Regilio Graanoogst wordt vlak na zijn vrijlating uit de gevangenis doodgeschoten. Alles lijkt op een afrekening. De Cock weet dat het in dergelijke zaken vrijwel onmogelijk is om de moordenaar te pakken, maar desondanks wordt er wel een onderzoek ingesteld. De Cock en Vledder begeven zich vervolgens in de onderwereld, maar daar gelden heel andere wetten dan op het bureau.
Actrice Heleen Sterneberg laat zich iedere avond op de scène doodschieten. Tijdens een van de laatavondvoorstellingen valt er écht een dode. De Cock heeft driehonderd getuigen, maar niemand heeft iets gezien.
De Cock en Vledder zijn geschokt wanneer ze worden geconfronteerd met het levenloze lichaam van heilsoldate Betty de Wijn. Het zoeken naar de dader tussen de junks en daklozen die bij Betty logeerden, lijkt te voor de hand liggend.
In de leeuwenkuil van Dierenpark Artis worden de resten van Willem Kraan gevonden. De Cock stelt vast dat het heel makkelijk was om deze moord te plegen, maar wie had er een motief? Kraans zwager vermoedt dat een ontslagen werknemer de dader zou kunnen zijn. Deze wijst echter met de vinger naar Willems vrouw, die volgens hem gek is.
Jacques Tazelaar, een succesvol zakenman, wordt dood aangetroffen. De Cock ontdekt al snel dat Tazelaar keihard was en zelfs door zijn kinderen werd gehaat. De eerste verdachte van De Cock is een ex-werknemer, die door Tazelaar financieel werd kaalgeplukt. Maar ook enkele mensen uit zijn directe omgeving blijken een uitstekend motief te hebben.
Modeontwerper Ruut van Billingen wordt dood aangetroffen in zijn atelier. Een schaar werd met brute kracht in zijn rug gestoken. De Cock en Vledder raken verzeild in het grillige modewereldje waarin roddels en achterklap, diefstal van modeontwerpen en buitenechtelijke relaties doodnormaal lijken.
Culinair journalist Johannes De Boer werd vergiftigd. De meeste artikels van zijn hand waren zo zuur als azijn en bleken vernietigend voor de restauranthouders. Wanneer blijkt dat Johannes een aanzienlijk geldbedrag nalaat, besluit De Cock om ook de naaste familie bij het onderzoek te betrekken.
In een koelcel wordt een doodgevroren bejaarde man gevonden. Wanneer blijkt dat hij van Italiaanse afkomst is, denkt Vledder aan een afrekening door de maffia. De Cock vermoedt echter dat er iets anders aan de hand moet zijn, want iedereen blijkt de oude man te kennen.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis