Baantjer

Baantjer

De knorrige, maar gedreven rechercheur De Cock - met C-O-C-K - buigt zich samen met zijn overijverige assistent Vledder en zijn collega's Prins, Keizer en Den Koninghe over de misdaad in Amsterdam.

Afleveringen

6 afleveringen

Een criminele kunsthandelaar werd doodgestoken in zijn huis in Amsterdam. Het moordwapen en de beveiligingsvideo zijn verdwenen. Wel vinden De Cock en Vledder een andere videoband, waarop een ruzie tussen het slachtoffer en zijn vrouw te zien is. Maar wie is de geheimzinnige man op de achtergrond die nooit goed in beeld komt?
In homodiscotheek Kremlin is het biervat leeg. Wanneer de barkeeper het luik naar de kelder opent om een nieuw vat te halen, doet hij een vreselijke ontdekking. Onderaan de trap ligt een dode jongeman.
Een Turkse studente wordt dood onder het raam van haar studentenhuis aangetroffen. Het lijkt in eerste instantie op zelfmoord, maar De Cock begint te twijfelen wanneer er sporen van een gevecht in haar kamer worden aangetroffen. De andere bewoners van het studentenhuis lijken zich niets verdachts te herinneren.
In een ziekenhuis wordt een chirurg doodgestoken met een scalpel. Het moordwapen wordt teruggevonden in de kamer van een collega. Tussen het slachtoffer en hem speelde een conflict over wie het nieuwe afdelingshoofd zou worden. Maar De Cock en Vledder vermoeden dat er een heel andere reden achter de moord schuilgaat.
Een lid van een neonazigroepering wordt doodgeslagen aangetroffen in zijn huis. Een buurvrouw vertelt aan De Cock en Vledder hoe ze een Surinaamse man de woning van het slachtoffer heeft zien verlaten. Alle sporen wijzen echter in een andere richting.
Een pooier wordt met een kogel in zijn hoofd aangetroffen in zijn eigen bordeel. Via Lowietje komt De Cock te weten dat een corrupte makelaar de laatste tijd veel huizen op de wallen opkoopt voor de Russische maffia en dat het slachtoffer geweigerd heeft om zijn pand te verkopen. Het pand in kwestie blijkt echter niet alleen op zijn naam te staan, maar ook op die van zijn drugsverslaafde broer.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis