Aya

Aya

Animatieserie over verkeer voor kleuters met in de hoofdrol Aya, Belle en Otto.

Afleveringen

12 afleveringen

1. Speelgoed op straat

Het balletje van Otto's jokari vliegt pas ver als het door het open tuinpoortje kan kaatsen. Maar stoort hij het verkeer dan niet? En Aya's balletje heeft zelfs geen elastiek.

2. Lieve Auto

Aya ziet dat er twee verschillende soorten auto's zijn: lieve auto's met een leuke toeter en stoute auto's met grommende motoren. Maar geen enkele auto is lief als die heel snel komt aangereden.

3. Klikvast

Otto, Belle en Aya mogen mee in de nieuwe auto van mama. De gordels achteraan zijn klikvast, maar geldt dat ook niet voor mama zelf?

4. Luister

Oppas Nicolette brengt de kinderen naar school. Ze heeft echter haar koptelefoon op en dat is gevaarlijk. Gelukkig is Aya toevallig meegeglipt om haar te behoeden voor onheil in het verkeer.

5. Bus

Otto, Belle en Aya nemen de bus samen met mama. Otto gebruikt de bushalte als speelplek, wat geen goed idee blijkt te zijn. En dan doet Aya net hetzelfde op de bus. Wat zal de buschauffeur daar van zeggen?

6. Links, Rechts

Aya herstelt zijn ufootje wanneer mama en de kinderen boodschappen gaan doen. De boordcomputer van het tuigje leert hem wat links en rechts is. Nuttige informatie voor later, op het zebrapad.

7. Niet te ver

Op het voetpad mogen Otto en Belle een beetje vooroplopen van mama, maar niet oversteken. Maar wanneer mama even niet kijkt, zijn ze plots verdwenen.

8. Oversteken

Otto en Aya spelen in de tuin een spelletje: in een rechte lijn op het zebrapad lopen. Wanneer de ijskar in de straat verschijnt, kan Aya tonen dat hij de les onder de knie heeft.

9. Geen verkeer

Otto, Belle en Aya merken dat er in de stad een autoloze dag is. Ze kunnen spelen op plekken waar anders gevaarlijk verkeer rijdt. Maar hoe zal dat morgen zijn?

10. Niet Dromen

Aya ligt te dromen van zijn thuisplaneetje en ook Otto is niett uitgeslapen. Ze zullen merken dat je maar beter niet staat te dromen in het verkeer.

11. Zebrapad

Oppas Nicolette steekt het zebrapad over, maar een auto rijdt haar bijna omver. Ze vertelt aan Otto, Belle en Aya wat een auto moet doen aan een zebrapad. Aya heeft een verrassing voor de stoute, snelle auto.

12. Zonder Handen

Tijdens Aya's middagdutje hangen werkmannen een nieuw reclamebord hoog aan de tuinmuur. Otto gaat zonder handen fietsen om de reclameposter te imiteren. Zal Aya zijn foute voorbeeld volgen?

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis