Aya

Aya

Animatieserie over verkeer voor kleuters met in de hoofdrol Aya, Belle en Otto.

Afleveringen

12 afleveringen

1. Op de stoep blijven

Belle en Aya moeten bij de buurvrouw een pakje afgeven. Belle komt als eerste terug in het tuintje om dat Aya treuzelt op het voetpad. Hoe geraakt hij ooit thuis als de weg naar huis plots helemaal geblokkeerd is en hij de stoep niet af mag?

2. DoReMi

Belle speelt op haar pianootje. De toetsen lijken op een zebrapad, dus Aya raakt behoorlijk in de war wanneer hij op straat op een echt zebrapad belandt.

3. Ballon

Aya wordt verliefd op een gele ballon. Wanneer die door een windstoot wordt meegevoerd, moet Aya de achtervolging inzetten doorheen de drukke en gevaarlijke stad.

4. Fietshelm

Otto en Belle besluiten een kleine straatrace te houden. Aya mag niet meedoen met z'n supersnelle ruimtetuigje. Als scheidsrechter van de race zet hij zijn fietshelmpje af. Is dat wel een goed idee?

5. Politieman

Otto heeft een kartonnen politieman geknutseld. Arm omhoog = stoppen. Aya vindt het boeiend en droomt er zelfs van.

6. Piep Piep Achteruit

Aya heeft een nieuw speeltje: zijn bal Babal. Die ketst op straat, onder de wielen van een vrachtwagen. Aya leert al snel waarom zo'n gevaarte piep-piep doet bij het achteruitrijden.

7. Verkeersgeluiden

Otto en Aya oefenen het herkennen van verkeersgeluiden op een speelgoedbord. Aya herkent ze als de beste en springt er creatief mee om.

8. Stoeprand Stop

Otto en Belle halen een ijsje aan de ijskar in de straat. Aya is dol op ijs, maar hij moet leren dat je altijd moet stoppen aan elke stoeprand, met of zonder ijsje.

9. Fluo hesje

Otto en Belle krijgen nieuwe fluohesjes. Aya heeft dat niet nodig, hij kan zichzelf fluo maken. Dat komt van pas wanneer een fietstochtje bij valavond verkeerd dreigt af te lopen.

10. Stop

Aya is in een speelse bui en weet van geen ophouden. Belle leert hem de betekenis van het stopbord. Aya geraakt er helemaal door in de ban.

11. Blindemannetje

Er hangt een dikke mist in de straat en in het tuintje. Wanneer Otto, Belle en Aya blindemannetje spelen, belandt Aya op de straat, waar voertuigen opduiken uit de dikke mist. Hoe geraakt hij weer thuis?

12. Kleur

Een discobal kan alle kleuren toveren, en Otto, Belle en Aya spelen met het groen en rood. Maar zelfs na het spel blijft de discobal op rood en groen springen, zodat Aya in actie moet komen om problemen te vermijden.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis