Around the World in 80 Days

Around the World in 80 Days

Afleveringen

8 afleveringen

Londen, 1872. Na het ontvangen van een vreemde postkaart gaat Phileas Fogg de weddenschap aan met zijn rivaal Nyle Bellamy om in tachtig dagen rond de wereld te reizen. Jean Passepartout en journaliste Abigail Fix vergezellen hem om zijn avontuur te documenteren.
Het trio landt met de luchtballon nabij het Italiaanse Florence en neemt vervolgens de trein richting Brindisi, waar ze de boot naar Egypte zullen nemen. Onderweg maakt Fogg kennis met Alberto, de zoon van industrieel Niccolo Moretti. Die raakt gewond wanneer de trein abrupt moet stoppen vanwege een defecte brug.
In Jemen neemt Fogg de roekeloze beslissing om dwars door de woestijn te trekken. Hij gaat op zoek naar een gids en besluit dat het vanaf hier te gevaarlijk wordt voor Abigail. In het midden van de woestijn worden Fogg en Passepartout echter achtergelaten door hun gids. Abigail heeft haar reis ondertussen zelf verdergezet, met de hulp van de Engelse aristocrate Jane Digby.
Fogg, Abigail en Passepartout zijn ondertussen aangekomen in een Indiaas dorp, waar een huwelijk het normale leven heeft lamgelegd en ze bijgevolg een dag moeten wachten op een gids. De omgekochte Passepartout maakt van de gelegenheid gebruik om Fogg nog meer te vertragen.
In Hongkong komt Fogg tot de vaststelling dat zijn rekening geblokkeerd werd. Hij hoopt de gouverneur te kunnen overtuigen om hem het nodige geld te lenen zodat hij, Abigail en Passepartout alsnog naar Japan kunnen reizen. Passepartout heeft hier echter geen goed oog in en besluit het probleem zelf op te lossen.
Op weg naar Japan dwingt Kneedling Fogg, Abigail en Passepartout om in een reddingsbootje te stappen. Na een storm belanden ze op een onbewoond eiland, waar de emoties al gauw hoog oplaaien. Passepartout probeert zijn fouten goed te maken.
In San Francisco reizen Fogg, Abigail en Passepartout per postkoets verder richting het eerstvolgende treinstation, waar ze een trein richting New York kunnen nemen. Ze worden vergezeld door een marshal en zijn gevangene, een lid van de Ku Klux Klan. In Engeland probeert Bellamy ondertussen het geld van Fogg in handen te krijgen.
Aan boord van het schip dat hen van New York naar Liverpool zal brengen, bedenkt Fogg zich dat Estella hem de briefkaart stuurde. Hij keert terug naar het station, waar hij zijn geliefde terugziet. Zij moedigt hem vervolgens aan om zijn reis verder te zetten en de weddingschap te winnen. Maar eenmaal in Engeland wordt Fogg gearresteerd.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis