Alloo met Jambers

Alloo met Jambers

Docureeks waarin Luk Alloo reportagemaker Paul Jambers portretteert.

Afleveringen

4 afleveringen

Aflevering 1

Naast Neil Young, Eric Clapton en Eddy Merckx wordt in 2015 ook Paul Jambers 70 jaar. Na 44 jaar televisie maken blijft hij de eeuwige jeugd uitstralen. Een goede reden voor Luk Alloo om het televisiefenomeen te portretteren. Alloo bezoekt verschillende locaties die belangrijk zijn geweest in het leven van Paul Jambers. Hun roadtrip leidt hen naar de VRT-gebouwen, waar Paul zijn carrière samen met Martine Tanghe startte. De twee trekken ook naar de filmschool het RITCS, waar Paul volgens professor Etienne Vermeersch meteen wist wat hij wilde neerzetten in zijn leven. Paul neemt de kijker voor één keer mee in zijn imposante archief en toont de privévertrekken waarin hij tot rust komt. Op vraag van Luk Alloo voorziet de meester van de human interest enkele legendarische reportages van scherpzinnige commentaar.

Aflevering 2

Luk Alloo keert terug naar de roots van Paul Jambers. In de gemeente Hoboken, waar alles begon, bezoeken ze Pauls ouderlijk huis. Hij blikt er terug op zijn kinderjaren en op zijn ambitie om uit te breken en het beter te doen dan zijn eigen ouders. Paul duikt ook in zijn persoonlijk archief en legt uit waarom hij alles maniakaal bijhoudt. Hij licht zijn human interest reportages toe en becommentarieert fragmenten over verzamelaars en ongehuwde boeren. Over zijn privéleven is Paul Jambers heel discreet. Toch wil hij in de trouwzaal van het stadhuis van Antwerpen zijn huwelijk met Pascale Naessens verklaren. Paul loopt ook binnen bij burgemeester Bart De Wever om samen zijn laatste reeks 'Jambers in de politiek' te evalueren.

Aflevering 3

Luk Alloo rijdt samen met Paul Jambers naar hotel De Dikke Van Dale in Sluis, waar Paul in 1991 een brainstormweekend organiseerde om de opstart van zijn legendarische reeks Jambers voor te bereiden. Alle oud-medewerkers zijn aanwezig en halen de gekste herinneringen op. Spraakmakend is het gesprek in de auto, waarin Paul een lans breekt over beter taalgebruik. Jambers is gefascineerd door oude camera's en oude televisietoestellen. Samen met Luk koopt hij in Nederland de allereerste televisie, een Philips uit 1950. Paul slaagt er wonderwel in om het toestel aan de praat te krijgen. Vervolgens bezoekt hij samen met Luk de Antwerpse scheepswerf, waar hij tijdens zware betogingen in de jaren 70 en 80 reportages maakte voor Panorama. Paul becommentarieert ook nog één keer enkele geroemde Jambers-reportages.

Aflevering 4

Luk Alloo volgt Paul Jambers en Pascale Naessens op de grote boekenbeurs van London. Meteen wordt duidelijk dat de internationale carrière van Pascale vorm krijgt. In Londen interviewt Alloo Jambers over de liefde. Paul bezoekt ook zijn oud productiehuis De Televisiefabriek, waar hij tien jaar lang tientallen programma's heeft geproduceerd. En ook in deze laatste aflevering bespreekt hij een aantal van zijn drukst bekeken Jambers-reportages.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis