Alloo in de nacht

Alloo in de nacht

Luk Alloo gaat de straat op tijdens de nacht, op zoek naar de gezichten achter de nachtraven, nachtwerkers en nachtbrakers van Vlaanderen.

Afleveringen

10 afleveringen

Aflevering 1

Luk Alloo duikt het nachtleven in. Hij gaat onder meer op bezoek bij een boer die om 04.00 uur moet opstaan en volgt een mannelijke stripper. Hij klopt ook aan op de dienst verloskunde en maakt kennis met bokser Junior Bauwens, die om middernacht de ring in moet.

Aflevering 2

Nu de winterse neerslag terug in het land is, volgt Luk Alloo de strooidiensten. Rond de klok van 3 uur stapt hij mee in de strooiwagen van Dirk, die al bijna drie jaar lang de wegen berijdbaar maakt. Luk gaat ook naar Zoersel, waar hij een vrijgezellenfuif bijwoont in dancing De Toverfluit. In Aalst maakt Luk kennis met Hugo, die al 7 jaar als nachtreceptionist in een hotel werkt.

Aflevering 3

Luk Alloo stapt lukraak enkele cafés binnen en polst naar de verhalen van de aanwezigen. Hij ontmoet ook kunstenaar Jan, SM-animatrice Zoë, en de dakloze Mahy en slaat een praatje met nachtreceptionist Hugo.

Aflevering 4

Luk Alloo valt in de late uurtjes binnen in enkele plaatselijke cafés. Verder polst hij in het station van Antwerpen naar opvallende verhalen, praat hij met marktkramers en keert hij terug naar de palliatieve eenheid, die hij in het eerste seizoen al bezocht.

Aflevering 5

Luk loopt 's nachts onaangekondigd een huwelijksfeest binnen. Hij praat ook met arbeiders die herstellingswerken aan het treinspoor in Beervelde uitvoeren en gaat langs bij een webcamgirl. Hij stapt ook binnen bij een visgroothandel, waar 's nachts gefileerd wordt voor restaurants en viswinkels. In een nachtwinkel bekijkt hij wie er in de late uurtjes nog iets komt kopen.

Aflevering 6

Midden in de nacht wordt het treinnet hersteld. Luk rijdt mee met tien specialisten. Hij valt ook binnen op een 'ladies night'-happening en ontmoet een schrijver die alleen 's nachts op café kan schrijven. Om twee uur 's nachts bezoekt hij de drukkerij van een krant en rijdt hij mee met de chauffeur die de kranten aan de krantenwinkels bezorgt.

Aflevering 7

Aan de vooravond van Aalst carnaval woont Luk Alloo de traditionele carnavalsmatch bij van basketbalploeg Okapi Aalstar. In Wilrijk stapt hij ook een plaatselijke tattooshop binnen, waar in de late uurtjes nog getatoeëerd wordt. Om middernacht belandt Luk ook op een verrassingsfeest in Rijkevorsel.

Aflevering 8

Luk stapt binnen op de eroticabeurs. Hij praat er met organisatrice Nicole en met enkele standhouders, maar ook met fanatieke swingers en voorzichtige nieuwsgierigen. Van de drukte op de eroticabeurs en het feestgedruis in een danscafé trekt Luk naar Dirk, waar hij om 02.30 uur de rust opzoekt. De 62-jarige man is zwaar ziek en kiest heel bewust voor euthanasie.

Aflevering 9

Luk Alloo volgt een taxichauffeur en praat met de verzorgers in een dienstencentrum.Ook gaat hij op pad met de allereerste nachtkoerier van ons land. Wat wordt er 's nachts zoal besteld? En voor wie rukt De Nachtkoerier uit?

Aflevering 10

Luk Alloo trekt de straat op om met mensen te praten die 's nachts leven en werken. Tijdens de toevallige en niet zo toevallige ontmoetingen probeert hij te weten te komen waarom de nacht hen aantrekt en wat hen zoal bezighoudt.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis