Alloo bij de Wegpolitie

Alloo bij de Wegpolitie

Luk Alloo toont in 'Alloo bij de Wegpolitie' de hartslag van chauffeurs en politieteams. Hij rijdt mee met de politiemensen en is aanwezig tijdens alcoholcontroles, flitsacties, interventies...

10 afleveringen

Aflevering 1

Dagelijks gebruiken honderdduizenden automobilisten de autosnelweg. En die worden allemaal in het oog gehouden door de Federale Wegpolitie: de agenten die vooral letten op de snelheid, kijken of we rijden onder invloed van alcohol of drugs en checken of we de veiligheidsgordel dragen en onze gsm gebruiken achter het stuur. Luk Alloo maakt kennis met de agenten en met hun manier van werken. Alloo rijdt mee met dienstvoertuigen en met anonieme wagens en krijgt zo een beeld van wat er zich allemaal afspeelt op de snelweg.

Aflevering 2

Op de snelwegen rijden honderdduizenden automobilisten van A naar B. Als weggebruiker verlies je soms de veiligheid uit het oog. Gevaar is er altijd en vaak zit het risico in een klein hoekje. In deze aflevering spitst Luk Alloo zich toe op het gevaar op de weg. Hij praat met mensen die een ongeval hebben veroorzaakt, chauffeurs die uit het verkeer worden geplukt omdat ze een glaasje op hebben en automobilisten die verkeersregels overtreden en voor gevaar op de weg zorgen.

Aflevering 3

De flik is van alle markten thuis: hij neemt drugstesten af, begeleidt mensen na een ongeval, ruimt puin op de autosnelweg, verbaliseert wildplassers en slaat geseinde mensen in de boeien. In deze aflevering schetst Luk Alloo een duidelijk en overzichtelijk beeld van de verschillende werkzaamheden van de politieagent.

Aflevering 4

In deze aflevering gaat Luk Alloo na of de slogan 'de politieagent is een boeman' bij de mensen leeft. Hij is aanwezig op Wodca-acties, snelheidscontroles en flitsacties van de federale politie en praat met automobilisten die tegen de lamp lopen.

Aflevering 5

In deze aflevering zoomt Luk Alloo in op de uitleg, de excuses en de creatieve verontschuldigingen waarmee weggebruikers uitpakken bij politiecontroles of intercepties.

Aflevering 6

Het bedrag van een verkeersboete hangt af van de overtreding. Hoe meer gevaar je als weggebruiker teweegbrengt, hoe hoger de boete. En vaak lopen de boetes heel hoog op. Luk Alloo praat met chauffeurs die verkeersboetes krijgen van 50 tot 4.945 euro.

Aflevering 7

Hoe vaker Luk Alloo met de verschillende politieteams meerijdt, hoe meer hij beseft dat de agenten van de wegpolitie heuse psychologen zijn. Ze incasseren boze uitlatingen, blijven rustig bij chauffeurs met een lage irritatiedrempel, gaan empathisch om met verkeersslachtoffers en weten wat ijzig kalm zijn onder alle omstandigheden betekent.

Aflevering 8

Voor sommige weggebruikers die berispt worden, moet de wegpolitie heel wat geduld opbrengen. Rustig en kalm blijven, is dan de norm bij de agent. Maar soms moeten agenten hun gematigdheid even vergeten en kordaat handelen.

Aflevering 9

Luk Alloo volgt de Federale Wegpolitie tijdens hun interventies in het weekend. Dan mengt vaak een ander soort automobilisten zich in het verkeer, met een andere mentaliteit.

Aflevering 10

De wegpolitie is goed voorbereid om tijdens een werkshift op alle mogelijke situaties in te spelen. Maar je houdt het niet voor mogelijk wat er tijdens een werkdag allemaal op de wegpolitie afkomt. Vaak moeten de agenten afrekenen met onverwachte gebeurtenissen.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis