Alloo bij de Lokale Politie

Alloo bij de Lokale Politie

Luk Alloo volgt negen lokale politieduo's in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen en portretteert hen tijdens hun werk.

Afleveringen

10 afleveringen

Aflevering 1

Luk Alloo leert de politieduo's kennen en volgt hen tijdens hun diensturen. De lokale politie weet nooit op voorhand met welke situatie ze geconfronteerd zullen worden. In Oostduinkerke wordt een jongeman op een te snel rijdende bromfiets tegengehouden. In Gent probeert de wijkagent een burenconflict op te lossen en volgt Luk een politie-eenheid die met een drugshond enkele cafés bezoekt.

Aflevering 2

In Gent, Boom en aan de kust vergezelt Luk Alloo wijkagenten, buurtinspecteurs, gerechtelijke patrouilles, de dienst slachtofferhulp, verkeersdiensten, interventieploegen en een drugsteam die allen uitrukken.

Aflevering 3

Luk Alloo rijdt mee met hoofdinspecteur Johan, die een gerechtsdeurwaarder moet bijstaan bij een uithuiszetting. In Koksijde merken Brend en Kurt, beiden inspecteurs van de Verkeersdienst, een motorrijder op die op een Vespa zonder handschoenen rijdt. In Koksijde rukt het VIP-team uit met een wagen die nummerplaten kan screenen.

Aflevering 4

Luk Alloo rijdt mee met Davy en Stefan, twee inspecteurs van het VIP-team. De politie van Veurne roept hen op om bijstand te verlenen bij een ernstig familieconflict. In Gent bezoekt jeugdinspecteur Davy zijn zorggebied, maar zijn ronde wordt ontsierd door sluitstorters. In Boom gaat inspecteur Ariana langs bij Edgar, een oudere man van 71 die gevallen is en bij wie een operatie zich opdringt.

Aflevering 5

Luk Alloo vergezelt Frank en Sabine, twee inspecteurs van het Gents politiekorps. In hartje Gent bezoeken zij een speelplein om mogelijke overlast te detecteren. In Nieuwpoort wordt een verkeersbelastingscontrole uitgevoerd door het politieduo Kurt en Brend. In Koksijde belt wijkinspecteur Ronny aan bij een Roemeense jongedame om een woonvaststelling te doen.

Aflevering 6

In De Panne spreken Davy en Stefan, beiden inspecteurs van het Very Irritating Police-team, enkele jongeren aan die het rode licht negeren. Even verderop moeten de VIP-agenten controleren of een verkoper van aardbeien een wettelijke leurderskaart heeft. Aan het station Gent-Dampoort wordt een grootscheepse actie opgezet om voertuigen te controleren. Inspecteurs Frank en Sabine gaan op zoek naar gestolen auto's, nummerplaten die gesignaleerd zijn en chauffeurs die in het bezit zijn van wapens of drugs.

Aflevering 7

In de Gentse binnenstad worden tijdens een imposante roadblock alle voertuigen gecontroleerd op drugsbezit. Jozef, een ex-kolonel van het Belgisch leger, moet na een controle afscheid nemen van zijn geliefd wapen. De Westkustpolitie doet een motorrijder stoppen die net uit de bocht vloog. Tijdens een controle treft een drugshond drugsresten aan in een voertuig.

Aflevering 8

De verhoogde terreurdreiging houdt ons land al weken in de ban. Luk Alloo stelt vast dat ook de interventieploeg VIP (Very Irritating Police) het dreigingsniveau 3 nog steeds au sérieux neemt. Luk woont een scherpe controle bij aan de Belgisch-Franse grens in Adinkerke en ziet hoe de agenten met de mitraillette in de aanslag verschillende wagens controleren. In Gent wil een nachtclub de deuren openen, maar de politie verbiedt dat. In Koksijde wordt het rijbewijs van een chauffeur onverbiddelijk ingetrokken.

Aflevering 9

Inspecteur Ariana neemt Luk Alloo mee naar de markt in Boom, waar een sensibiliseringsactie georganiseerd wordt in het kader van autocriminaliteit. Luk stelt Ariana voor een uitdaging en trakteert een etentje als er één wagen gevonden wordt die niet op slot is. Moet Luk de portefeuille bovenhalen? Inspecteurs Kurt en Brend zetten een Bulgaarse vrachtwagen langs de kant. De chauffeur beweert een rugletsel te hebben, weigert zijn boete te betalen en loopt weg. Op het strand van Koksijde spoelt een stoffelijk overschot aan. Franky en Celine van de Dienst Slachtofferbejegening vangen de familieleden op en begeleiden hen naar het mortuarium.

Aflevering 10

Wendy was getuige van een dodelijk ongeval en wordt opgevangen door de Dienst Slachtofferbejegening. Commissaris Marc en zijn team gaan in het station Gent-Sint-Pieters op zoek naar illegalen. Weggebruiker George rijdt door een rood licht en wordt achtervolgd door de politie. Ook bestuurder Roland ontsnapt niet aan een controle. Hij wordt al voor de zesde keer in één maand tijd tegengehouden door de Westkustpolitie.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis