Wild van Dieren

Wild van Dieren

Staf Coppens laat zien dat hij wild is van dieren en schotelt de kijker prachtige beelden en interessante weetjes voor over alle wild life van België.

Afleveringen

13 afleveringen

 • Aflevering 1

  Staf wil een antwoord op de vragen hoe Belgisch de bruine beer is, hoe gevaarlijk deze beer is én hoe dicht je erbij geraakt. Hij trekt daarvoor samen met bioloog Frank en alternatieve safariman Koen vanuit Brugge naar het berenparadijs Roemenië.
 • Aflevering 2

  Staf vraagt zich af hoe het zit met de wolf in België. Het roofdier is aan een opmars bezig in Europa, maar hoe dichtbij zit de wolf al en is hij hier wel welkom? En hij wil ook weten hoe boos de grote boze wolf in werkelijkheid is. Staf, Frank en Koen zoeken naar antwoorden in Roemenië. Nergens in Europa komen er immers meer wolven voor als daar.
 • Aflevering 3

  Staf zoekt samen met het team uit welk wild dier het gevaarlijkste is. Enthousiast stellen de teamleden elk een stekend, bijtend, giftig of bloedzuigend dier voor aan alternatieve safariman Koen. Frank zorgt bovendien voor een dierenprimeur met het gif van de adder. Maar vooraleer Koen de winnaar kiest, moet hij eerst proefondervindelijk ontdekken hoe gevaarlijk elk dier is.
 • Aflevering 4

  Staf wil weten of everzwijnen echt zo'n zwijnen zijn als wordt beweerd. Voor het antwoord op deze vraag krijgt hij de hulp van Joeri en enkele wetenschappers die een everzwijn voorzien van een zender. Fotograaf-bioloog Frank focust zich op een erg klein diertje dat de tango danst en probeert dit in beeld te brengen met zijn macro-lens.
 • Aflevering 5

  21 december 2013 is de langste nacht van het jaar en het ideale moment voor het Wild van Dieren-team om op zoek te gaan naar de mooiste nachtdieren. De begraafplaats van Ukkel is het gedroomde terrein voor een alternatieve nachtsafari met Koen. Marlien zoekt intussen uit of een kreeft je vinger kan breken en Staf en Joeri zetten een uniek experiment op om te weten te komen hoe een vleermuis ziet in het donker.
 • Aflevering 6

  Staf zou willen weten van welke dieren zijn experts een beetje week worden. Verwacht je dus aan veel dons, pluizige bolletjes, mooie oogjes, lieve snoetjes,... kortom: dieren die je doen smelten, want het team zoekt uit wat het allerschattigste wilde dier is. Marlien moet zelfs in actie schieten om een uiterst schattig diertje te redden...
 • Aflevering 7

  Het Wild van Dieren-team gaat op zoek naar de meest bijzondere en zeldzame dieren van ons land. Ook in België zijn er namelijk dieren die op het punt staan te verdwijnen of al verdwenen zouden zijn, moesten enkele idealisten zich er niet voor inzetten. Het team gaat onder meer op zoek naar de laatste wilde hamsters, een mysterieuze vogel met een prachtig voorkomen en de verre voorouder van één van onze huisdieren. Is dit echt de laatste kans om deze dieren te zien, of doen we er wat aan?
 • Aflevering 8

  Je zou het niet meteen denken maar de mol is zowat het grootste mysterie voor zoölogen waar ook ter wereld. Hij laat zich zelden zien en valt dus amper te filmen. Slagen Staf en Joeri er in om een mol te vinden en zijn verborgen wereld bloot te leggen? En bestaat er een mogelijkheid om vogels die ooit verdwenen terug naar ons land te lokken? Dat zoekt Birdman Geert uit. Bovendien organiseert het Wild van Dieren-team een doldwaze en spannende wedstrijd: wie is het snelst thuis, een fitte wedstrijdduif of alternatieve safariman Koen in de auto van z’n dromen?
 • Aflevering 9

  Wilde dieren kunnen al eens luid uit de hoek komen. De edelherten van de Ardennen hoor je bijvoorbeeld van kilometers ver tijdens de bronstperiode. Volgens de teamgenoten van Staf zijn er ook dichter bij huis wilde dieren die verrassend luid kunnen zijn. Staf laat zich graag verrassen. Gewapend met een decibelmeter maakt hij er meteen een boeiende zoektocht van. Op zee, in de lucht, op de begane grond en zelfs in de grond gaat hij op zoek naar het luidste dier van Vlaanderen.
 • Aflevering 10

  Biologisch tuinieren en toch bladluizen hebben, kan dat? Frank komt met het antwoord en brengt een macrospektakel in beeld. Kijker Roger ontdekt tijdens het tuinieren een ondergronds hol van een zoogdier, maar van welk zoogdier? Nachtlawaai van vossen, kan dat? Allemaal vragen voor Joeri van Natuurpunt. Een dier waar veel mensen van wakker liggen, is zonder twijfel de mug. Aan Koen om de nieuwste anti-muggenmiddeltjes op de markt te testen. Stan is ten slotte zot van vogels en verzamelt hun veren in een plakboek. In zijn collectie ontbreekt nog een veer van de zwarte ooievaar. Hoewel deze vogels uiterst zeldzaam zijn in België, weet Geert misschien wel een plekje waar Stan ze kan vinden...
 • Aflevering 11

  Sommige wilde dieren lijken wel de zwarte schapen onder de dieren: spinnen, muizen, kauwen, slangen en haaien zijn allemaal dieren die niet bepaald geliefd zijn, ook al is dat vaak onterecht. Het Wild van Dieren team geeft hen in deze aflevering eerherstel. Joeri breekt een lans voor muizen, Frank lokt slangen met een warm nest, Geert neemt het op voor ‘de zwarte ratten van de lucht’ en Koen gaat op alternatieve spinnensafari in Antwerpen. Hij zal zich zelfs laten bijten door een kruisspin. Voor Staf is het zwarte schaap onder de dieren de wolf. Hij krijgt een unieke kans om dit wilde roofdier op een heel andere manier te leren kennen: als kleine pup.
 • Aflevering 12

  Staf fietst van zijn thuis in Vlaams-Brabant naar de Baraque Fraiture in de provincie Luik met de bedoeling om op een sportieve manier zo veel mogelijk dieren te zien, zonder hulp van zijn teamleden. Een vleermuizengrot, prachtige dassen, het asfalt van zeer dichtbij,... Staf ziet het allemaal. Een dier dat het team in deze aflevering van naderbij bekijkt, is de haas: overbekend zoogdier, maar zeer moeilijk te benaderen. Slagen Joeri en Frank erin om er één van dichtbij te zien én te fotograferen? Staf daagt ze uit voor een wedstrijdje.
 • Aflevering 13

  Twaalf weken lang hielp het Wild van Dieren-team de dieren de winter door samen met de kijkers. Nu de lente weer in aantocht is, willen Staf en zijn kinderen niets liever dan meer wilde dieren in hun tuin. Daarom maken Joeri en de rest van het team een waar dierenparadijs voor insecten, vogels, zoogdieren en amfibieën van Stafs tuin. Koen en Marlien hebben nog een andere missie. Voor de alternatieve safarist is dat een echte koekoek lokken. Gewapend met een koekoeksklok onder de arm trekt Koen ten velde. Mariene biologe Marlien trekt haar wetsuit weer aan voor haar missie. Ze gaat duiken op zoek naar een Chinees die aan een geweldige opmars bezig is: de Aziatische wolhandkrab.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis