SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants

SpongeBob is een vierkante, gele zeespons die in een grote ananas op de bodem van de oceaan woont. In de plaats Bikinibroek heeft hij het gezelscahp van vrienden en zijn huisdier, Gerrit de slak.

Afleveringen

26 afleveringen

1. Het bedrijfsongeval / De flapburger

Wanneer Octo gewond raakt tijdens het werk, dreigt hij juridische stappen te ondernemen, tenzij meneer Krabs ermee instemt hem met handen en voeten te verzorgen. / Meneer Krabs en Plankton vinden een gemeenschappelijke vijand in een populair nieuw restaurant.

2. De Krab-drive / Laat los, blijf koel

In plaats van te betalen om een gat in de muur van de Krokante Krab te dichten, besluit meneer Krabs het te gebruiken om meer geld te verdienen door er een drive in-venster van te maken. / Tony Fast Jr., de zoon van een beroemde autocoureur, leert SpongeBob rijden.

3. Hole-in-One / Sentimentele troep

SpongeBob en Patrick bouwen een indoor minigolfbaan in het huis van SpongeBob. / SpongeBob heeft moeite om iets weg te gooien als hij zich realiseert hoeveel herinneringen aan al zijn bezittingen vastzitten.

4. Gekijf in de kou

Heel Bikinibroek doet mee aan een sleerace om €1.000.000 te winnen. Tijdens het racen worden ze aangevallen door het afschuwelijke sneeuwweekdier. Plankton maakt misbruik van iedereen die weg is om de geheime formule van Krabburger te stelen.

5. Patrick wordt volwassen / De spreekbeurt

Wanneer Patrick plotseling een heel volwassen baard laat groeien, besluit hij dat het tijd is om zich als een volwassene te gedragen en misschien is Octo de perfecte inktvis om hem te helpen. / Terwijl SpongeBob zich voorbereidt op het geven van een mondeling verslag voor de bootschool krijgt hij plankenkoorts. Patrick lijkt helemaal geen hulp te zijn, maar Sandy wel.

6. De fan / Poppenogen

Plankton probeert bevriend te raken met Octo zodat hij de formule van de Krabburger kan krijgen. / Wanneer een kunstcriticus Patrick een echte artiest vindt, vanwege zijn creaties met rotsen, schreeuwt iedereen in Bikinibroek om een origineel van Patrick.

7. Het SquarePants familieuitje

Tijdens een gezinsuitstapje naar het Grote Barrière Rif raken SpongeBob en Patrick verdwaald en belanden ze in het avontuur van hun leven.

8. Thuis op vakantie / Op plankton cruise

Patrick wil op vakantie, maar kan dit niet betalen totdat SpongeBob met de perfecte oplossing komt: een "staycation"! / Meneer Krabs en SpongeBob winnen een gratis cruise dankzij Plankton die in het geheim met hen meegaat om te proberen de Krabburgerformule te stelen.

9. Vakantie op de maan / Merneer Krabs neemt vakantie

SpongeBob gaat mee met Sandy op vakantie naar de maan. / Meneer Krabs neemt Parel en SpongeBob mee op vakantie naar een verrassende bestemming.

10. Spookachtig gestoord

SpongeBob en Patrick vinden een woonboot die wordt achtervolgd door een bemanning van spookpiraten en raken verstrikt in de vete tussen hen en de Vliegende Hollander.

11. Meerminman en Mosseljongen: het begin / Twee oog Plankton

SpongeBob en Patrick leren de geheime oorsprong van Meerminman en Mosseljongen van de helden zelf. / Plankton kweekt een tweede oog met behulp van SpongeBob's DNA en wordt aardig.

12. Parel en de eendenmossel / Oppas Patrick

De avond voor het grote schoolfeest vraagt meneer Krabs aan SpongeBob om Parel te helpen een zeepok op haar gezicht te verwijderen. / Wanneer SpongeBob wordt uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van zijn oma vraagt hij Patrick om op Gary te passen.

13. SpongeBob past op / Easy-Jazz-Kikkers in de Bikinibroek

SpongeBob past op Sandy. / SpongeBob en Octo gaan naar het Mossel G-concert.

14. Zuurstof bubbels / Zo doet een sponsman dat

SpongeBob en Patrick vernietigen per ongeluk Sandy's luchtvoorraad en moeten haar helpen meer zuurstof te vinden. / SpongeBob wil met de hulp van Sandy zijn riem verdienen van karatemeester Fuzzy Eekhoorn.

15. De Krabburger die Bikinibroek opat / Glimmy Bubble

Meneer Krabs gebruikt Sandy's experimentele groeiformule op een Krabburger met rampzalige resultaten. / SpongeBob probeert de bezoekende zoon van Bubbelmaatje, Glimmy, uit de problemen en uit de buurt van scherpe voorwerpen te houden.

16. Straatverbod voor SpongeBob / Een fiasco

Octo heeft genoeg van SpongeBobs irritante capriolen en vaardigt een straatverbod uit tegen hem. / Plankton denkt dat hij een Krabburger heeft gestolen van de Krokante Krab, maar in werkelijkheid heeft hij een kunstwerk van de beroemde kunstenaar Fiasco gestolen.

17. Mooiste herinnering / Alles is kwallenvis

Octo heeft moeite om zijn gelukkigste herinnering terug te halen. / SpongeBob en Sandy moeten een kwaadaardige kwallenoverheerser verslaan die iedereen heeft vervangen door klonen.

18. Nieuwe krabburgers / Bouwval gezocht

Meneer Krabs wordt gedwongen gratis eten uit te delen om klanten terug te winnen. / SpongeBob heeft al zijn vrienden nodig om hem te helpen zijn ananas te verbouwen.

19. Karen 2.0 / Slapeloze nachten

Wanneer Plankton zijn computervrouw Karen vervangt door de nieuwe, betere Karen 2, belandt de originele Karen bij de Krokante Krab. / SpongeBob kan niet slapen en vraagt om hulp van Patrick... die niet wakker kan blijven.

20. Stramsnuit ! / Handschoenland rust in vrede

SpongeBob en Patrick gaan een weddenschap aan om te zien wie het langst een "grappig gezicht" kan vasthouden. / SpongeBob en Patrick brengen nog een laatste glorieuze en gevaarlijke dag door in Handschoenland voordat het voorgoed sluit.

21. Inktvisziekte / De Crashrally

Wanneer Octo ziek naar huis gaat met een nepziekte denkt SpongeBob dat hij het ook echt te pakken heeft. / Mevrouw Puff vindt eindelijk een toepassing voor SpongeBobs roekeloze rijgedrag en schrijft hem in voor de Crashrally.

22. Slaksnoep / Meenemen of Hier Opeten ?

SpongeBob brengt een doos met nieuwe slakkentraktaties mee naar huis waar Gary alles voor doet, zeker wanneer ze opgeraken. / Plankton wint een gratis Krabburger en meneer Krabs doet er alles aan om te verkomen dat hij geld inzamelt.

23. Het kerstfeest van de klieren

Plankton zweert dat hij zijn kerstwens zal vervullen, het verkrijgen van de geheime Krabburgerformule van de Krokante Krab, door iedereen slecht te maken in Bikinibroek met behulp van zijn speciale fruitcake.

24. De Bende van Plankton / Visragout

Plankton werkt samen met Straalman om de Krokante Krab over te nemen. / Octo zegt zijn baan op en gaat werken bij de Maatemmer waar zijn nieuwe ragout recept een succes wordt.

25. De goede naam van de Krabburger / De petitie

Meneer Krabs wil twee procent meer klanten. / Volgens de gemeente horen twee restaurants minimaal 100 meter uit elkaar gelegen te zijn. De Maatemmer en de Krokante Krab liggen echter 99 meter uit elkaar.

26. Hallo Bikinibroek

SpongeBob en Octo vormen een band en gaan op tournee met Meneer Krabs als hun manager en Patrick als hun roadie, maar ze ondervinden onderweg verschillende moeilijkheden.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis