Maya!

Het immer vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft samen met haar beste vriendje Willy en al hun andere vriendjes de gekste avonturen.

Alle afleveringen

50 afleveringen

 • 1. De fles van Willy

  Maya en Willy vinden een achtergelaten limonadefles. Wanneer Willy in de fles kruipt om de heerlijke zoete vloeistof te proeven, rolt de fles van een helling en neemt Bens bal mee. Zowel Willy als de bal verdwijnen diep in het woud. Maya en Ben vertrekken samen om hen te gaan zoeken.
 • 2. Beeralarm

  Willy heeft een beer gezien. Maya brengt de koningin op de hoogte, die meteen de opdracht geeft om de bijenkorf te ontruimen. Wanneer Maya en Willy constateren dat de paniek in de bijenkorf veroorzaakt werd door een teddybeer, zijn ze bang om hun flater toe te geven. Ze vrezen de reactie van de koningin.
 • 3. De koninklijke boodschapper

  De officiële boodschapper van de koningin is afwezig. Juffrouw Cassandra organiseert daarom een wedstrijd om een nieuwe jonge boodschapper te kiezen. Maya, Willy, Lara, Max en Shelby zullen met elkaar strijden tijdens een wilde race doorheen de weilanden. Ze moeten een belangrijke boodschap naar de naburige bijenkorf brengen.
 • 4. Rechter Bijenwas

  Rechter Bijenwas inspecteert de bijenkorf en ontdekt zo dat Maya buiten leeft. Hij beslist om haar uit de bijenkorf te verbannen omdat hij er van overtuigd is dat haar levensstijl een bedreiging vormt voor de andere bijen. Maar tijdens een aanval van de wespen, bewijst Maya aan haar vriendjes dat ze een heel belangrijke rol speelt in de bijengemeenschap.
 • 5. Het Koninklijke uitstapje

  Omdat ze het strenge protocol beu is, beslist de koningin om haar bijenkorf even te laten voor wat hij is en een kijkje te nemen op de velden rondom. Ze ontmoet Maya, die helemaal opgewonden raakt nu ze de koningin haar universum kan tonen. Maar zonder de koningin is het in de bijenkorf binnen de kortste keren een rommeltje.
 • 6. De vreemdeling

  Maja en haar vriendjes ontdekken een groot slijmspoor en Shelby's paddestoelen zijn allemaal verdwenen. Barry denkt honderd procent zeker te weten wat er aan de hand is: er zit een monster in de wei! Maja besluit de zaak verder te onderzoeken en ontdekt dat het monster eigenlijk een dikke naaktslak is.
 • 7. De schone slaper

  Omdat het de grote oogstdag is, moet er stuifmeel worden verzameld. Maya en Willy hebben echter per ongeluk de hele bijenkorf in slaap gebracht. Ze vragen dus maar aan al hun vriendjes om hen te helpen met de oogst van de haagwindes, de slingerplant met een bloem die maar één keer per jaar bloemt.
 • 8. Een vreemde verschijning

  Maya en Willy maken kennis met de vriendelijke rups Momo. Maar algauw verandert de rups in een doodshoofdvlinder, die de bijenkorf aanvalt. Hij begint al de honing op te eten. Maja moet Momo trachten te overtuigen hun bijenkorf te verlaten en iets anders te zoeken om te eten.
 • 9. Philibert

  Tijdens het spelen verwoesten Maya en Willy per ongeluk het huisje van een kleine rups. Maya wil hem helpen om een nieuw mooi en rustig plekje te vinden, maar Philibert, die bang is voor zijn metamorfose, misbruikt haar vriendelijkheid om niet alleen te moeten blijven.
 • 10. De bijendans

  Maya heeft moeilijkheden met het aanleren van de bijendans, die wel heel handig is om de juiste richting te vinden. Flip wil haar helpen en dankzij zijn lessen slaagt Maya er in het hoofd van de werkbijen een nieuw bloemenveld te tonen dat ideaal is om het nieuwe broed te voeden.
 • 11. Bens bal

  Een vlieg heeft de mestbal van Ben gestolen. Ze wil het als nest gebruiken om haar eieren in te leggen. Het is jammer genoeg de bal die Ben wou tonen op de grote mestkevermeeting. Maya en Willy besluiten om Ben te helpen een nieuwe bal voor die vlieg te maken. Ben is opgetogen dat hij zijn vrienden kan laten zien hoe je zo'n bal maakt.
 • 12. De kracht van poeder

  Beatrice is klaar voor het bal. Maya maakt echter per ongeluk de vleugels van Beatrice nat zodat ze niet meer kan vliegen. Het poeder dat op haar vleugels zit is weg. Maya moet snel een oplossing voor haar vinden, want het grote vlinderbal nadert met rasse schreden.
 • 13. De nachtbloem

  Maya en Willy vliegen door het bos op zoek naar een heel bijzondere bloem, de maanbloem. Het wordt echter vlugger donker dan ze gedacht hadden en ze verdwalen. Gelukkig kunnen ze rekenen op de hulp van een vuurvliegje, dat hun de weg naar huis wijst.
 • 14. Geen rust voor Maya

  Een ijverige krekel belet de hele bijenkorf te slapen. Maya en Willy gaan hem zoeken. Kris, de krekel doet gewoon een poging om Lila, een krekelvrouwtje mee naar het bal te krijgen, maar hij stuurt haar een foute boodschap! Filip belooft hem te helpen zijn instrumenten beter te gebruiken en zo kan Kris zonder problemen zijn mooi krekelvrouwtje verleiden.
 • 15. Rosie de kluizenaarskever

  Maya wil Mevrouw Rosie helpen. De oude dame verloor haar huis tijdens een storm. Ze wil haar broer zoeken die in een oude boom aan de andere kant van het meer woont, maar haar geheugen laat haar af en toe in de steek en het blijkt moeilijker dan gedacht om de weg te vinden.
 • 16. De barst

  Tijdens hun spel breken Maya en Willy per ongeluk de schelp van Shelby. Ze moeten een manier vinden om de barst te herstellen, voor het gevaarlijk wordt voor hun vriendinnetje.
 • 17. Maya snelt te hulp

  Maya en Willy willen Max van het heerlijke fruit uit zijn boom laten proeven. Ze vliegen met hem naar de top van de boom, maar Max wordt in de vlucht opgepikt door een vogel. Maya organiseert een grootse reddingsoperatie met de hulp van de mieren om haar vriend te redden.
 • 18. De wilde bende

  Filips neven komen naar de weiden. Wanneer ze allemaal samen zijn, veranderen ze eigenaardig genoeg van kleur en van gedrag. Maya merkt dat Filip ook verandert en ze is bang dat ze haar vriend zal verliezen. Ze heeft er alles voor over om hem terug te krijgen.
 • 19. Bijzonder schoon

  Maya en Willy zitten vol varroas, een soort bijenluizen. Heel de bijenkorf is ermee besmet. Ze vragen de wilde bijen in het bos om advies om van die lastige parasieten af te geraken.
 • 20. Geen vrienden voor Dino

  Maya ontmoet een lieve oorwurm, een echte kunstenaar die alles bewerkt wat hij tegenkomt. Maar zijn kunst wordt niet geapprecieerd door de anderen, die niets liever willen dan hem uitsluiten. Maya wil hem helpen om door de groep aanvaard te worden.
 • 21. De nepwesp

  Maya raakt bevriend met zweefvlieg Syrphie, een vlieg die eruitziet als een wesp. Wanneer de wespen de honing van een speciale boodschapper stelen, helpt Syrphie Maya om de honing terug te krijgen. Ze doet zich voor als wesp tussen Stinger en zijn aanhangers.
 • 22. De moedige moeder

  Er komen vier baby-vuurvliegjes aangewandeld die honger hebben. Willy en Maya gaan op zoek naar iets te eten, maar het probleem wordt steeds groter omdat er steeds nieuwe baby-vuurvliegjes bij komen.
 • 23. Een taart voor de Koningin

  De koningin is moe, ze heeft geen energie meer. Het is tijd voor haar koninginnentaart, zodat ze de rest van het jaar weer genoeg eitjes kan leggen voor de korf. Willy slaapwandelt in zijn droom en eet de hele taart op. Die moet voor zonsondergang vervangen worden.
 • 24. Het vliegbewijs

  Rechter Bijenwas vindt dat er inefficiënt gevlogen wordt in de korf en laat overal verkeersbordjes plaatsen. Vervolgens moet iedereen zijn vliegexamen afleggen. Helaas zakt Cassandra, en mag ze niet meer vliegen tot ze haar vliegbewijs heeft. Dat heeft uiteraard veel gevolgen voor het werk in de korf.
 • 25. De stuifmeeldiefstal

  Het is bloemenfestival en de bijen houden een viering met een verzameling bijzondere pollen. Stinger en zijn bende willen die pollen stelen, maar gelukkig is Maya hen te slim af.
 • 26. Max is verliefd

  Max ontmoet Bella, een rups, en is helemaal van slag. Maya zorgt ervoor dat ze samen in de schemer een romantische avond beleven, maar dan loopt het helemaal fout.
 • 27. De processierupsen

  Er loopt een rij rupsen door de wei en die laten haartjes achter die enorm jeuken. Het zijn eikenprocessierupsen en erg slim zijn ze niet. Maya wil ze naar de eikenboom leiden in de buurt, zodat ze niet langer een spoor van kriebelhaartjes achterlaten waar kruipdieren zoals Shelby en Max niet overheen kunnen, maar dat is nog best lastig.
 • 28. De droom van Shelby

  Maya helpt een vogel met een zeer pootje. Shelby wil vliegen en Maya en Willy bedenken allerlei manieren die allemaal mislukken. Tot de vogel terugkomt om Maya te bedanken, en dan krijgt Maya een goed idee.
 • 29. De tuin van Maya

  Willy ontdekt een nieuwe bloem met heel lekkere nectar. Wanneer Maya dit aan de juf en de andere leerlingen verklapt is hij bang dat iedereen van mijn bloem gaat willen proeven. Maya wil hem helpen en legt een tuintje voor hem aan met zaadjes van de bloem.
 • 30. Willy moet verhuizen

  Rechter Bijenwas moet ruimte maken voor nieuwe larven en dat betekent dat Willy moet verhuizen naar de stokroos-korf. Dat willen hij en Maya natuurlijk niet. Lizbee wil juist wel verhuizen, omdat haar vriendin ook gaat. Ze bedenken een plan zodat Bijenwas Lizbee ruilt met Willy.
 • 31. De korfrock

  De koningin geeft een feest, maar de zangeres zegt op het laatste moment af. Maya gaat op zoek naar Elvis, een vriend van Flip, want de koningin is fan van hem. Het is niet simpel hem over te halen.
 • 32. De lieve wesp

  Maya ziet dat een wesp juf Cassandra volgt. Ze ontdekt dat Stinger van plan is om Cassandra te ontvoeren en losgeld te eisen. Vesper, die Cassandra moest volgen, is echter verliefd op haar geworden.
 • 33. Tekla is in alle staten

  Maya en haar vriendje Willy komen Tekla de spin tegen. Ze is helemaal over haar toeren en de vriendjes hebben de grootste moeite om haar te kalmeren.
 • 34. De hut van Hendrik

  Maya en Willy vinden tijdens hun zoektocht naar stuifmeel een geheime boomhut. Ze blijkt bewoond door Hendrik de mier die een maankijker bezit. De mieren hebben dringend hulp nodig om hun mierenhoop en hun eitjes te beschermen.
 • 35. Max is moe

  Tijdens het spelen komen Maya, Willy en Flip de regenworm Max tegen. Hij is heel moe en durft al een paar nachten niet slapen omdat hij rare geluiden in z'n huisje hoort. Het groepje gaat op onderzoek.
 • 36. Bij dag

  Juf Cassandra vertelt over de dag dat Maya en Willy uit hun ei kwamen. Maya bedenkt de bijendag: de verjaardag van de bijen. Ze wil een feestje vieren met haar vrienden, maar dan gaat het regenen. Ze verhuizen het feestje naar de korf, maar daar is niet iedereen blij mee.
 • 37. Koning Willy

  Willy vindt een groepje luizen die honingdauw maken. Algauw is hij hun koning en laat hij zich lekker bedienen. Maya zoekt Willy en intussen zijn Bees en Boos op zoek naar wat lekkers om op te eten. Gelukkig ontdekt Maya het eerst waar Willy en de luizen zijn, en kan ze met een list Bees en Boos weglokken.
 • 38. Koninginnedag

  Het is binnenkort feest in de bijenkorf... De koningin zit 5 lentes op de troon. Iedereen in de korf moet helpen met de voorbereidingen, ook Willy en Maya... Zij mogen de scepter versieren en krijgen hiervoor de assistentie van 2 wachters.
 • 39. Het vreemde ei

  Maya en Willy vinden een ei in de weide. Er is echter niemand in de buurt en de vriendjes vragen zich af vanwaar het ei komt. Ze willen het niet onbewaakt achterlaten.
 • 40. Edgar is nooit meer bang

  Edgar is een bijtje dat bang is om naar buiten te gaan. Maya en Willy nemen hem toch mee. Er overkomt hem van alles, maar dankzij Maya en Willy durft hij toch steeds zijn grenzen te verleggen. Tot Maya en Willy vast komen te zitten in een holle boomstam. Edgar moet in zijn eentje hulp gaan halen.
 • 43. De bril van Barry

  Willy pakt Barry's bril af en die belandt in een emmer propolis. Wanneer ze de emmer legen, is de propolis gestold en zit de bril muurvast. Maya probeert van alles, maar niets lukt.
 • 44. De behekste korf

  Er klinken rare geluiden in de korf en Willy denkt dat er een spook rondwaart. Niemand kan nog slapen. Maya durft wel op onderzoek uit te gaan en ontdekt dat er een mot rondvliegt die honing verzamelt voor haar kindjes. Als de koningin dat hoort, bedenkt ze een oplossing zodat Tamaris haar kindjes op een veilige plek kan krijgen, en niemand last heeft van de vraatzuchtige babymotjes.
 • 45. Geen nectar

  Willy ontdekt dat alle honingraten leeg zijn. Doordat de bijen in de winter geen bloemen vonden moeten ze nu dringend aan het werk om de voorraad aan te vullen. Alle bijen worden op pad gestuurd.
 • 46. Lara voorspelt het weer

  Lara heeft ontdekt hoe ze het weer kan voorspellen en maakt daar misbruik van zodat de dieren voor haar rennen en vliegen. Wanneer Maya Lara's geheim ontdekt, is het spelletje snel gedaan.n maakt daar misbruik van zodat de dieren voor haar rennen en vliegen. Als Maya Lara's geheim ontdekt, is het spelletje gauw uit.
 • 47. De gestolen framboos

  Paul heeft een framboos verborgen als cadeau voor de mierenkoningin op het fruitfestival. Lara steelt de framboos, maar Paul verdenkt Willy. Als de tweede framboos ook verdwijnt en Willy weer wordt verdacht, gaan Willy en Maya op onderzoek uit.
 • 48. De verloren mestballen

  Maya botst tegen Ben zijn bal, die wegrolt. Hij gaat hem zoeken, en krijgt gezelschap van Rudy, een mestkever die ook zijn mestbal kwijt is. Wanneer ze een mestbal vinden, weten ze niet van wie die is.
 • 49. De worstelwedstrijd

  Een vliegend hert maakt een noodlanding in de wei. Hij is de weg kwijt en moet naar het grote bos voor een worstelwedstrijd. Maya, Willy en Flip wijzen hem de weg en moedigen hem aan bij de belangrijkste wedstrijd van zijn worstelcarrière.
 • 50. Willy en Maya maken ruzie

  Willy en Maya leggen alles klaar voor een picknick. Maya denkt dat Willy stiekem de pollen op heeft gegeten, maar dat is niet zo. Willy is boos en gaat in een hoekje zitten mokken. Flip lost de ruzie tussen de twee weer op.
 • 51. De geboorte van Maya

  Maya wordt geboren en is al direct anders dan de andere bijen. Juf Cassandra heeft een hoop met haar te stellen. Maya ontdekt de wereld en ontmoet al haar nieuwe vrienden.
 • 52. Muziek in de weiden

  Flip zijn viool is stuk. Maya, Willy en Flip gaan op zoek naar iemand die kan helpen.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis