VTM wordt 25 en trakteert op taart

In 1989 valt de Berlijnse Muur, wordt George Bush beëdigd als 41ste president van de Verenigde Staten, bereikt de ruimtesonde Voyager 2 de planeet Neptunus, wordt Axel Witsel geboren, voeren The Bangles de hitlijsten aan met Eternal Flame,… én … op 1 februari 1989 om 19u00 maakt de Vlaamse televisiekijker voor het eerst kennis met VTM tijdens het Openingsgala, dat later op de avond wordt gevolgd door VTM-Nieuws en de Amerikaanse serie Hunter.

Het begin van een boeiend avontuur dat VTM morgen -1 februari 2014- exact 25 jaar samen met de kijker magen beleven. Samen lachen, zingen en quizzen. Samen ontroerd en verdrietig zijn, maar ook samen uitzinnig zijn van vreugde. Ontelbare emoties heeft VTM al met de kijker mogen delen.

 

Een verjaardag vraagt om taart. Ook als je 25 wordt. Deze namiddag werden alle VTM-medewerkers alvast getrakteerd op een laagjestaart, omringd door een assortiment kleine gebakjes. De VTM-pioniers Dany Verstraeten en Koen Wauters hebben met veel plezier de honneurs waargenomen en de verjaardagstaart aangesneden.

Maar een verjaardag is pas geslaagd als je kan delen. Francesca Vanthielen, Stef Wauters, Jill Peeters, Mathias Coppens, Dina Tersago, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Evi Hanssen en Rani De Coninck hebben daarom een Ronde van Vlaanderen gemaakt en bij verrassing VTM-verjaardagstaarten uitgedeeld.

Zo werden onder meer de bewoners van woonzorgcentrum De Lisdodde in Mechelen, kleuterjuf Inge en haar kindjes van de Vrije Basisschool Bleydenberg in Wilsele, het brandweerkorps Antwerpen-Noord, de verloskundigen en verpleegsters van de afdeling materniteit van het AZ Lokeren, een oma en haar kleinkinderen in Vilvoorde, de bewoners van een appartement in Gent … vergast op VTM-verjaardagstaart. De verrassende reacties worden op vrijdag 31 januari en tijdens het weekend van 1 februari tussen de programma’s door uitgezonden.

Ook de nieuwsredactie pikt in op de 25ste verjaardag en brengt de komende dagen in VTM NIEUWS een reportage, studiogesprek of interview. Zo was founding father Mike Verdrengh vanmiddag te gast voor een gesprek over de start van VTM, de evolutie binnen het televisielandschap en zijn kijk op de toekomst. Tijdens het weekend zijn onder meer reportagemakers Luk Alloo en Paul Jambers, en de presentatoren Francesca Vanthielen en Koen Wauters aan zet.

De verjaardag krijgt nog een uitloper in de grote vakantie. Tijdens de zomer van 25 jaar VTM mag de kijker zich verwachten aan entertainment naast het tv-scherm. VTM, je beleeft het hier.