vtm betreurt mollen in 'Mijn Restaurant!' in Mechelen

Jeroen en Isaura, het koppel dat het restaurant in Mechelen uitbaat, worden drie dagen voor de opening geconfronteerd met ‘mollen’ in hun restaurant. Drie redacteurs van een website hebben zich met valse CV’s bedrieglijk uitgegeven voor ervaren horecapersoneel en hebben een tijdje meegewerkt tijdens de voorbereidingen in het restaurant in Mechelen. Net voor de officiële opening van het restaurant moeten Jeroen en Isaura het dus plots met drie personeelsleden minder doen. Een serieuze streep door de rekening voor het jonge koppel.

vtm betreurt dat mensen met oneerlijke bedoelingen de boel proberen te saboteren. Zoals ze zelf aangeven was “het infiltreren van de opnames van Mijn Restaurant een grap om zoveel mogelijk volk naar de website te lokken”. Een “grap” met ernstige gevolgen want hun acties zijn allerminst onschuldig. Jeroen en Isaura bevinden zich in cruciale dagen voor de opening van hun restaurant en zijn nu de dupe van heel de zaak.

De drie webredacteurs hebben duidelijk een aantal juridische regels en de journalistieke deontologie overtreden. Jeroen en Isaura zullen dan ook klacht neerleggen bij de Raad voor de Journalistiek.