Vrouwelijke rechters voor proces Cristina

09/01/2016 - 14:40

De rechtbank die vanaf maandag het proces van infante Cristina - de jongste zus van de Spaanse koning Felipe - zal voeren, is volledig uit vrouwen samengesteld.

 Drie vrouwelijke rechters behandelen het proces rond het corruptieschandaal “Caso Noos”. Voor alle duidelijkheid: niet Cristina, maar wel haar man Inaki Urdangarin wordt beschuldigd. Hij riskeert 19 jaar gevangenis voor overheidsfraude, misbruik van overheidsgeld, witwassen van kapitaal en vervalsen van documenten.Cristina gaat volgens de onderzoeksrechter én volgens de belastinginspectie vrijuit, maar ze komt toch voor de rechtbank omdat ze volgens het openbaar ministerie “onmogelijk niet op de hoogte kon zijn geweest over op zijn minst het onderdeel belastingsontduiking…” Een stelling die haar advocaat onderuit wil halen. Het is de eerste keer in de recente geschiedenis van Spanje dat een lid van de koninklijke familie openbaar terecht staat.  

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra