Voor welke designer houdt de droom op?

02/02/2010 - 00:00

De eliminatie van Dirk was vorige week voor alle Designers een verrassing. Vooral Marco heeft het moeilijk met het vertrek van zijn grootste bondgenoot. De vier overblijvers zijn natuurlijk wel blij dat ze nog in de wedstrijd zitten. Ze zijn immers nog maar één enkele opdracht verwijderd van de finale.

De schoenen maken de man

Gianni, Amanda, Marco en Elles moetealweer bijzonder vroeg uit de veren, want bij het krieken van de dag hebben ze een afspraak in Kruishoutem. In het wereldvermaarde museum SONS laat Evi hen een unieke schoenenverzameling bekijken. Uit de duizenden paar schoenen die hier tentoon staan, mag elke designer één paar kiezen en als inspiratiebron gebruiken voor een nieuwe creatie.

Voor de Designers voelt dit museumbezoek een beetje aan als Kerstmis en Sinterklaas op één dag, want de collectiestukken zijn betoverend mooi. Een keuze maken blijkt dan ook een aartsmoeilijke opgave. De Designers mogen de hele nacht doorwerken en met de finale binnen handbereik maken ze graag gebruik van die extra uren. Marco ziet zijn bed zelfs helemaal niet. Gianni heeft het lastig met de stoffenkeuze en met het vinden van de juiste flow. Hij zoekt een originele invalshoek en uiteindelijk vindt hij die ook. Zal zijn gok de jury opnieuw kunnen overtuigen? Voor Gianni is het deze keer heel duidelijk erop of eronder.

Les Hommes in de jury

De jury beslist wie als laatste afvalt en welke drie Designers een eigen collectie zullen mogen showen tijdens de finale. Zoals steeds, bestaat die jury uit ontwerper Christophe Coppens, JBC topmanager Ann Claes en modejournaliste Veerle Windels. Zij krijgen de hulp van het ontwerpersduo Les Hommes. Tom Notte en Bart Vandebosch laten zich voor hun collecties vaak inspireren door cultuurhistorische invloeden.Het bracht hen tot in Milaan, vanwaar zij de internationale modescene veroveren. Hun ontwerpen vind je wereldwijd in de betere boetieks. Maar ook aan de bekende lichamen van ondermeer Karl Lagerfeld, Gwen Stefani, Marilyn Manson, Rod Stewart, Justin Timberlake en Jack Nicholson.

Ontdek meer over Archief