Na 16 jaar ziet Christel haar broer terug

29/12/2014 - 21:35

Christel (50) groeide op in Oostende, samen met haar broer en zus, haar moeder en haar stiefvader. Toen hun relatie op de klippen liep, brak er voor de kinderen een vreselijke periode aan. Hun moeder bleef alleen achter en kreeg haar leven niet meer op de rails. Christel had geen thuis meer en nam de zorg voor haar zus en rebelse broer Yvan op zich. Yvan leed enorm onder de grillen van zijn moeder en ontvluchtte, net zoals zijn zussen, zo snel mogelijk het ouderlijke huis. De kinderen bleven in contact met elkaar, tot Yvan op een dag met de noorderzon verdween. “Opeens was hij weg. Ik had geen enkel aanknopingspunt en dan is de wereld veel te groot om te beginnen zoeken in mijn eentje. En misschien wilde Yvan wel helemaal niet gevonden worden”, vertelt Christel. Het gemis werd alleen maar groter toen Christel drie jaar geleden ook nog haar zus verloor. Alleen achterblijven doet pijn en dus probeert ze via Vind Mijn Familie haar verloren broer Yvan op te sporen. De redactie van Vind Mijn Familie vond sporen van Yvan over de hele wereld. Zestien jaar geleden heeft hij de moeilijke familiale omstandigheden de rug toegekeerd en is hij gaan rondreizen om op zoek te gaan naar zichzelf. In al die tijd heeft Yvan meer dan 63 landen gezien. Sinds kort heeft hij zich gesetteld in een bungalow, middenin de Zweedse bossen. Het nieuws dat zijn zus na al die jaren naar hem op zoek is, komt als een complete verrassing…

Ontdek meer over Vind Mijn Familie

Nieuwe fragmenten

Vind Mijn Familie

In ‘Vind Mijn Familie’ helpt Francesca Vanthielen mensen die op zoek zijn naar een familielid dat onvindbaar lijkt te zijn. Haar missie: bloedverwanten die elkaars spoor verloren hebben, weer samenbrengen. Het programma brengt het eerlijke verhaal van de zoeker en zijn verlangen om zijn bloedverwant(en) te ontmoeten. Als de zoektocht succesvol is, wordt op een voorzichtige manier contact gelegd en alles voorbereid om een hereniging mogelijk te maken. Francesca doet dit uiteraard niet op haar eentje. Achter de schermen werkt een team van ervaren en betrouwbare researchers mee.

Op dit moment is het niet mogelijk om je in te schrijven voor Vind Mijn Familie. Als daar verandering in komt, lees je het hier.

Extra