Francesca Vanthielen gaat in Vind Mijn Familie op zoek naar verloren familieleden

Familieleden die abrupt uit mekaars leven zijn verdwenen, verwanten die al jaren onvindbaar zijn of mekaar zelfs nog nooit ontmoet hebben: het is een groot gemis bij veel Vlamingen én een nog grotere droom om die persoon terug te vinden. Vanaf 31 maart 2014 doet Francesca Vanthielen er in Vind Mijn Familie alles aan om die droom waar te maken.

“In Vind Mijn Familie gaan we op zoek naar familieleden. Een biologische moeder, kinderen, broers, of (half)zussen,… Die bloedband blijkt voor vele mensen ontzettend belangrijk te zijn. En het ontbreken van die persoon in hun leven, wordt ervaren als een groot gemis. Deze zoektocht naar diegene die ze zo graag willen (terug)vinden, is voor onze getuigen dan vaak ook noodzakelijk om een hoofdstuk af te sluiten, of om een nieuw te beginnen. En daar wil ik hen graag bij helpen”, zegt host Francesca Vanthielen, die zowel de zoeker als het op te sporen familielid met een warm hart begeleidt tijdens dit emotionele parcours.

Deze zoektocht is er één die de getuigen niet alleen (aan)kunnen. Vaak hebben ze te weinig informatie om mee aan de slag te gaan, of weten ze niet hoe eraan te beginnen.

“Vind mijn Familie kan hier het verschil maken. Wij investeren heel wat tijd en middelen in de zoektochten. En vooral de ervaring van onze redactie, een team van ervaren journalisten en researchers, speelt een doorslaggevende rol. Bovendien kunnen we terugvallen op een internationaal netwerk van ervaren onderzoekers en correspondenten voor onze buitenlandse zoektochten, want geregeld moeten we buiten de landsgrenzen gaan zoeken,” aldus Francesca.

Francesca zelf legt haar aandacht vooral toe op de zoekers en de gevonden personen. Ze begeleidt de getuigen doorheen het volledige proces, is een luisterend oor voor de mensen die op zoek gaan én wil dat ook zijn voor de mensen die gevonden worden. Francesca staat hen bij, zowel voor als tijdens of na een eventuele hereniging, naargelang de wensen en de noden van de getuigen.

 

Meer video's van Vind Mijn Familie