"Eindelijk een mama"

05/05/2014 - 21:50

Verginia is een 23-jarige verkoopster uit Landen, maar haar roots liggen in Roemenië. De eerste jaren van haar leven woonde zij in Roemenië bij haar alleenstaande mama Kadria, samen met haar zeven broers en zussen. Het gezin leefde in armoede, maar toch heeft Verginia vooral mooie herinneringen aan deze periode. De Roemeense kinderbescherming oordeelde echter dat de levensomstandigheden niet geschikt waren voor de opvoeding van kleine kinderen en de jongsten, waaronder de toen driejarige Verginia, werden in een weeshuis ondergebracht. Op haar elfde kreeg Verginia de keuze tussen een verder verblijf in het weeshuis of adoptie. Ze hakte een heel moeilijke knoop door en verhuisde naar Vlaanderen. Verginia heeft een goed leven opgebouwd in Vlaanderen, maar het gemis blijft. Via Vind Mijn Familie hoopt zij haar mama terug te vinden in Roemenië, haar terug in de armen te sluiten en zich terug compleet te voelen.

Ontdek meer over Vind Mijn Familie

Nieuwe fragmenten

Vind Mijn Familie

In ‘Vind Mijn Familie’ helpt Francesca Vanthielen mensen die op zoek zijn naar een familielid dat onvindbaar lijkt te zijn. Haar missie: bloedverwanten die elkaars spoor verloren hebben, weer samenbrengen. Het programma brengt het eerlijke verhaal van de zoeker en zijn verlangen om zijn bloedverwant(en) te ontmoeten. Als de zoektocht succesvol is, wordt op een voorzichtige manier contact gelegd en alles voorbereid om een hereniging mogelijk te maken. Francesca doet dit uiteraard niet op haar eentje. Achter de schermen werkt een team van ervaren en betrouwbare researchers mee.

Op dit moment is het niet mogelijk om je in te schrijven voor Vind Mijn Familie. Als daar verandering in komt, lees je het hier.

Extra