Veiling 'Het Weer' brengt €4.551 op voor Haiyan 21-21

Weervrouw Jill Peeters lanceerde vorige week een veiling van haar weerbericht, ten voordele van Haiyan 21-21. Deze veiling liep vandaag af en heeft maar liefst € 4.551 opgebracht.

De gulste schenker is Frederik Constandt uit Maldegem, die de presentatie van het weerbericht cadeau doet aan zijn 13-jarige dochter Renée. Jill Peeters zal samen met Renée een moment uitkiezen waarop ze op het scherm te zien zal zijn. De opbrengst van de veiling wordt integraal op het rekeningnummer van Haiyan 21-21 gestort.

Frederik Constandt: “Ik was samen met m’n dochter Renée naar het weerbericht aan het kijken toen Jill Peeters de actie aankondigde. Ik vond het meteen een leuk initiatief en vroeg haar of ze dit zou zien zitten. Ze was meteen laaiend enthousiast. Ik ben dan ook blij dat Renée nu de kans krijgt om het weerbericht eens te presenteren, maar vooral: dat we hiermee de slachtoffers van Haiyan kunnen ondersteunen en zo ons steentje bijdragen aan de hulpverlening ter plaatse.”

Weervrouw Jill Peeters: “Ik kijk er naar uit om met Renée de studio in te duiken en haar onder te dompelen in de wondere wereld van het weer. En ik ben natuurlijk heel blij dat we met deze actie een mooi bedrag hebben ingezameld voor de slachtoffers van Haiyan.”