Vanavond in De Kroongetuigen: De Poldermoorden

25/02/2016 - 11:42

In ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert journalist Jeroen Wils donderdag ‘De Polderbosmoorden’, aan de hand van getuigenissen van speurders, advocaten en nabestaanden. De zaak van ‘De Polderbosmoorden’ is een zogenaamde cold case, die pas zeven jaar na de feiten kon opgelost worden.

Op 24 juli 1998 wordt de licht mentaal gehandicapte vrouw Pascale Wauters uit Hoboken door haar moeder als vermist opgegeven. Pascale is 35 jaar en woont alleen, maar onder begeleiding van een maatschappelijk werkster. Ze is het laatst gezien in de nacht van 17 op 18 juli in Café Coupé in Hoboken, in het gezelschap van drie mannen: Nick Bertels, Sebastiaan Samyn en Yves Hotome.

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra