Van Droom naar Tuin - vrijgezel Tom

10/10/2011 - 14:50

Tom is een vrolijke vrijgezel die op zoek is naar een gezellige invulling van zijn klein driehoekig tuintje. Timothy begint met het ontwerpen van Tom's voortuin. Hier wordt er gewerkt met buxusstructuren en een pad dat naar de voordeur en langs het huis loopt. Tussen de buxussen worden vaste planten geplaatst. Voor het huis voorziet Timothy twee bomen, Tom kan hier kiezen voor Catalpa's of Ligustrum.

Om de voortuin af te sluiten van de buren en de straat wordt er gekozen voor taxushagen in verschillende hoogtes. Daarnaast is er ruimte gelaten voor twee parkeerplaatsen, uitgevoerd in kinderkoppen. Rechts van deze parkeerplaats wordt er nog een buxusstructuur voorzien, met in het midden een pagodevormige boom. Onder deze boom is er ruimte voor schaduwminnende vaste planten. 

Via een smeedijzeren hekwerk komen we in de achtertuin. Aan de rechterzijde vinden we het tuinhuis terug. De terrasruimte was al aangelegd, maar wordt opgesmukt met enkele terracottapotten en een ruime eettafel met enkele ligzetels.

Timothy ontwierp een achtertuin die bestaat uit drie rechthoekige graspartijen omzoomd door buxushagen. De lijnen van de hagen loop door, behalve aan de doorgangen, hierdoor krijgen we een strak lijnenspel doorheen de tuin. De driehoekige perken worden ingevuld met geur en kleur. Wit, mauve en pastelblauw zijn de hoofdkleuren in deze beplanting.

Ontdek meer over Archief