Van Droom naar Tuin - Sylvia & Wim

20/06/2011 - 16:22

Sylvia en Wim hebben net hun rijwoning helemaal gerenoveerd. Het volgende project op hun lijst: de tuin aanleggen. De vraag is alleen: hoe? Ze willen een sobere tuin die opgaat in de landelijke omgeving. Voor de warme toets hadden  ze graag mediterrane invloeden geïntegreerd. Sylvia wil een knus terras met buitenkeuken die overdekt kan worden. Wim voelt ook wel iets voor een buitendouche. De kids hebben op hun beurt wat speelruimte nodig.

Timothy liet de wensen van het jonge koppel naadloos op elkaar aansluiten. Hij verdeelde hiervoor de tuin in 3 delen. De gazonruimte verbindt de ruimtes met elkaar en creëert meteen speelruimte voor de kinderen.

Het eerste tuingedeelte omvat het leefgedeelte. Het ruime terras  biedt plaats voor een eettafel en een aantal plantvakken. Die kunnen Sylvia en Wim invullen met tuinkruiden en vaste planten. Binnen in de leefruimte ligt er parket. Door buiten  hetzelfde materiaal door te trekken, vergroot Timothy optisch de ruimte.

Rechts plaatst Timothy een vaste wand in witte kunststof. De wand zorgt voor privacy en het materiaal weerkaatst het licht. Zo kunnen zowel het terras als de leefruimte van extra licht genieten. Bovenop de wand voorziet Timothy een constructie om een deel van het terras te overdekken. Het  horizontaal gordijnsysteem kan open schuiven. Links voorziet Timothy een buitenkeuken.
 
Als we dieper de tuin in wandelen, komen we bij de 2e tuinruimte terecht. Een ruim loungeterras in grote witte tegels  biedt plaats voor een lange L-vormige bank. Ingekleed met een aantal kleurrijke kussens kan de zomer niet meer stuk! Het terras wordt overdekt met een wit paviljoen. Vier dikke houten palen zorgen voor de steun. Als dak gebruikt Timothy een zeildoek. Het fijne houten latwerk zorgt voor een transparante doorkijk op de plantenborder er naast.
 
Aansluitend aan het paviljoen voorziet Timothy een ruim terras in hout. Dit kan vrij blijven en gedecoreerd worden met bloempotten of decoratiemateriaal, of je kan er een tafel op zetten.
 
Timothy trekt de lijn van het paviljoen door naar achteren door middel van een lange stenen muur. Deze wordt geflankeerd door een waterbak uitgewerkt in kleurrijke mozaïeksteentjes. De buitendouche voor Wim kan hier geplaatst worden. Volgens Timothy kunnen water en fonteinen niet ontbreken in een mediterrane tuin. Aangezien de waterbak niet hoog en ondiep is, kunnen de kinderen hem gebruiken als plonsbadje. Als er toch bezwaar is, kunnen Sylvia en Wim het water tijdelijk vervangen door planten.   

Het achterste deel, is in tegenstelling tot de andere tuingedeelten, voor de actievelingen. Er is plaats voor een kleine moestuin. De kinderen kunnen de open ruimte inpalmen. Het klassieke tuinhuis maakte plaats voor een moderne tuinberging. Hieraan construeerde Timothy een platform rond de bestaande boom. Hier kunnen de kinderen mettertijd hun eigen boomhut bouwen.

Ontdek meer over Archief