Van droom naar tuin - Mieke

Timothy start met het ontwerp van de tuin, welke is opgevat als één grote terrasruimte. Er wordt gebruik gemaakt van tegels van 40 op 40 cm (Aziatisch blauwe hardsteen). Aan de linkerzijde is er een beplantingsstrook voorzien die  onderbroken wordt door een uitsparing waar de groencontainer een plaatsje krijgt. Deze staat niet open en bloot, maar wordt gecamoufleerd tussen twee houten wandjes.

Langs de L-vormige vijver staan zitbanken die Timothy zelf ontworpen heeft. De balken in gele kunststof zijn bekleed met een fijn houten latwerk. In combinatie met kleurrijke kussens zorgen deze zitbanken voor een vrolijke toets in de tuin.
 
Helemaal achteraan in de tuin wordt een overdekt terras voorzien in combinatie met een sauna en een buitendouche. De  constructie is opgetrokken in ceder of tropisch hardhout. Aan de buitenrand kan ook een druivelaar of andere klimplant geplaatst worden. Onder het overdekt terras is er plaats voor een eettafel en een buitenkeuken.

Op de terrasruimte van de eerste verdieping creëert Timothy een gezellige daktuin met een ruim loungeterras. Het eerste deel van het dak wordt opgevuld met witte of beige sierkiezel. De muur van de buren wordt ingekleed in een fijn houten latwerk. Ook rondom het loungeterras wordt hetzelfde latwerk gebruikt. Een indirecte verlichting brengt ‘s avonds de nodige sfeer.

Op de tweede verdieping kiest Timothy voor een eenvoudig terras in tropisch hardhout. Er is plaats  voor een kleurrijk tafeltje met twee stoelen. Het geheel wordt ingekleed met drie plantenbakken en ook hier wordt de muur gecamoufleerd met hetzelfde latwerk als op de eerste verdieping.