Van Droom naar Tuin - Kim & Kathleen

03/09/2011 - 09:00

Kim & Kathleen wonen met hun twee kinderen Milan en Dina in het Limburgse Beringen. Hun tuin is tot nu toe een echte wildernis en het koppel wil hier graag verandering in brengen. Beiden hebben een drukke job en in hun tuin willen ze vooral tot rust komen, daarom zouden ze graag een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Daarnaast willen de kinderen vooral heel veel speelruimte om te voetballen en te ravotten.

Timothy ontwierp een sobere strakke tuin waarbij het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. In de voortuin creëerde hij een moderne versie van de parterretuinen die we terug vinden in de traditionele  Franse baroktuinen.  Je weet wel, de meestal rechthoekige perkjes met rozen en vaste planten,  die omzoomd worden door lage buxushagen. Alleen hier gebruikt Timothy enkel de buxushagen zonder de vaste planten en kiest hij ervoor om de hagen in een niet traditionele lijn aan te planten. De rechthoeken zijn als het ware verwrongen.

In de achtertuin begint Timothy met de aanleg van drie terrasruimtes. Een eerste verhoogd terras in tropisch hardhout met een kleine vijver, een lager gelegen terras in hout waar een eettafel kan staan en een derde terras in steen dat als zithoek kan ingericht worden. Elk terras krijgt op die manier zijn eigen beleving.
Net voorbij de lage muurtjes die de terrasruimtes omlijnen, creëert Timothy een gezellige kern. Links en rechts legt hij een plateau in tegels aan waarop een aantal kunststof bloembakken kunnen staan met daarin siergrassen. Daarnaast krijgen we twee kleine ondiepe waterpartijen, elk afgeboord met een kleurrijke plantenborder. Dit geheel zorgt voor kleur en gezelligheid rondom de  terrasruimtes.

Daarna komen we in een veel rustiger gedeelte van de tuin, hier wordt de vormgeving van de voortuin herhaald door opnieuw met buxushagen te werken die in een verwrongen rechthoek worden aangeplant. Middenin worden er een drie driehoekige platenperken voorzien, deze worden opgevuld met een laag siergrasje.
Achter de hagen is er ruimte voor hoge bloeiende heesters. Deze werken als zichtscherm en zorgen voor kleur zowel in de winter als in de zomer.

Daarnaast laat Timothy hier ruimte voor de kinderen door grote graspleinen te voorzien waar zij naar hartenlust kunnen voetballen en ravotten. Achteraan in de tuin is er plaats voor een moestuin en een kippenren.

Indien Kim en Kathleen alles zouden laten aanleggen zal het hen € 40000 kosten, maar deze prijs kan omlaag gehaald worden door zelf aan de slag te gaan.

Ontdek meer over Archief