Van droom naar tuin - Jo & Elke

10/09/2011 - 09:00

Jo & Elke hebben een kleine rechthoekige tuin, maar weten niet hoe ze hem leuk zouden kunnen inrichten. Ze hebben wel wat losse ideeën, maar een globaal beeld ontbreekt nog. Ze hopen dat Timothy hen hiermee kan helpen.

Timothy begint in zijn ontwerp met een ruim terras vooraan in de tuin, hiervoor gebruikt hij lichtgekleurde megategels van 1m x 1m. Op dit terras kan het koppel een loungeset of eettafel plaatsen.

Van op het terras vertrekt een door LED-spotjes verlicht pad dat doorloopt tot het einde van de tuin.
Net achter het terras kan een 40 centimeter diepe vijver worden aangelegd, wat een zeer leuk beeld met zich meebrengt. Indien Jo en Elke aan kinderen denken, wachten ze hier echter best nog even mee. Zo blijft er meer gazonruimte over om te spelen. Langs de vijver voorziet Timothy een plantenborder met lage vaste planten.

Volg je het brede pad tot achteraan in de tuin, dan kom je aan het tweede terras met een ingebouwde jacuzzi. Om de kosten te drukken kan de jacuzzi ook bovenop het terras worden geplaatst. Voor een maximale ontspanning voegt Timothy er een L-vormige zitbank bij. Die start achter de jacuzzi en eindigt bij de plantenborder vooraan in de tuin. Indirecte verlichting achteraan de bank zal zorgen voor extra sfeer.

Tussen de tuinberging en de zitbank is ruimte voorzien voor een aantel hogere vaste planten. Om de privacy van het koppel te beschermen, komt er achteraan in houten latwerk een afscheiding. Daar kan men klimplanten op laten groeien om zo een extra fleurige toets te bekomen.
 
Als Jo en Elke deze tuin zelf zouden aanleggen, moeten ze € 18 000 (exclusief de jacuzzi) euro voorzien.

Ontdek meer over Archief