Van 2009 naar 2010 bij vtm

29/12/2009 - 11:33

Als je met oudejaarsavond met de ganse familie wil relaxen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Na ‘Het Nieuws’ van 19.00 en de dagelijkse portie ‘Familie’ geven Rani De Coninck en Birgit Van Mol om 20.45 afspraak voor hartverwarmende verhalen en straffe mensen in ‘Hart voor Mekaar’. Van 21.25 tot 23.15 serveren we humor en actie in ‘Shanghai Noon’, de actiekomedie met Jackie Chan.

Met ‘De Schuld van 2009’ gaan we vanaf 23.15 richting 2010. Dit nagerecht van het televisiejaar is een verfrissende terugblik op 2009, waarin de knipogen nooit ver weg zijn. Centraal staat één vraag: Hoe komt het dat we niets van de crisis hebben gezien?

Josje werd de nieuwe van K3 en de chefs Sergio Herman en Peter Goossens vonden de beste Hobbykok van Vlaanderen. Italiaanse Dromen gingen in vervulling, restaurants gingen open en soms weer dicht. Sommigen dachten dat ze konden dansen en anderen werden in de steek gelaten door hun Zesde Zintuig. Er werd een nieuwe Maria gevonden, Tine Van den Brande kreeg stress op vakantie en boeren gingen op zoek naar echte liefde. Echte mannen heetten Filip Geubels of lieten hun baard groeien. Code 37 werd een nieuw begrip en de Pfaffs bleven een begrip. Het is niet de schuld van vtm dat 2009 voorbij is maar wel dat we niets van de crisis hebben gezien...

En vanaf middernacht kunnen de benen gestrekt worden op de leukste clips van Hitmix.

Op 1 januari 2010 programmeren we na ‘Familie’ de familiekomedie ‘Nanny McPhee’, waarin Emma Thompson de uitdaging aangaat om voor de zeven onhandelbare kinderen van de weduwnaar Cedric Brown te zorgen. Onder leiding van oudste zoon Simon hebben de kinderen al zeventien kindermeisjes het huis uitgewerkt en ze zijn ervan overtuigd dat ook nummer achttien geen probleem zal vormen. Maar Nanny McPhee blijkt taaier dan verwacht. Ze neemt de touwtjes stevig in handen en de kinderen moeten vaststellen dat hun wangedrag op de meest onverwachte, bijna magische manieren wordt bestraft.

Al even magisch is het verhaal van Susan Boyle, de huisvrouw uit Schotland die de harten van miljoenen mensen veroverde met ‘I Dreamed a Dream’ in de Britse talentenjacht Britain’s Got Talent. Niemand verwachtte veel van deze ‘grijze muis’ toen ze op het podium stapte, maar zodra de eerste noot uit haar mond vloeide, werd het een collectief kippenvelmoment. Susan kreeg een staande ovatie en haar optreden werd een ware internethit. Haar debuutalbum is dan ook een schot in de roos. Sinds kort gaat de 48-jarige door het leven als een wereldster en doet ze overal verkooprecords sneuvelen. In de eerste week werden maar liefst drie miljoen exemplaren van haar debuutalbum verkocht.

Op 1 januari 2010 kan je vanaf 22.25 het verhaal van deze opmerkelijke vrouw zien in ‘I Dreamed a Dream: The Susan Boyle Story’. In deze special verwent ze de trommelvliezen van de kijkers met : Who Was I Born To Be, Cry Me A River, I Know Him So Well in duet met Elaine Paige, One More Day met de Britse cast van Les Misérables, Wild Horses én I Dreamed a Dream.