Valse sigaren en louche particulars in Havana

26/09/2016 - 11:13

Cuba is één van de bekendste eilanden in de Caraïben. De communistische republiek hield jarenlang de grenzen gesloten voor het massatoerisme, maar daar kwam ruim 20 jaar geleden verandering in en ondertussen strijken elk jaar 3 miljoen toeristen op het eiland neer. De helft daarvan bezoekt de hoofdstad Havana. Ongeveer elke toerist komt in Havana wel eens in aanraking met Cubanen die zonder verpinken op een illegale manier een graantje willen meepikken van het toeristische succesverhaal. Axel Daeseleire verkent de stad en confronteert de oplichters met hun praktijken in de vierde aflevering van Axel Opgelicht op maandag 26 september 2016. 

Ontdek meer over Axel Opgelicht

Nieuwe fragmenten

Over Axel Opgelicht

Londen, Praag, Mumbai, Havana, Barcelona en Sint-Petersburg. Als bestemmingen zijn ze hot en populair. Maar de musea, de stranden, het nachtleven en de shoppingcentra hebben ook een duister kantje. Want waar veel toeristen komen, komen ook veel oplichters. En ze hebben elk hun manier om met sluwe listen geld af te troggelen van vakantiegangers. Vanaf september 2016 speelt Axel Daeseleire in een nieuw seizoen opnieuw de naïeve toerist en probeert hij leugenaars en bedriegers in zes toeristische wereldsteden te ontmaskeren.

Zes weken lang trekt Axel uitgerust met een arsenaal aan verborgen camera’s de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken. Dat levert tips en tricks op die voor je reis even noodzakelijk zijn als een Lonely Planet reisgids en zonnecrème. Voor het nieuwe seizoen van Axel Opgelicht werkt VTM samen met productiehuis Lecter Media.

Steden