Uniek onderwijs voor prins George

09/01/2016 - 16:38

De Britse prins George is deze week voor het eerst naar school gegaan. Zijn ouders prins William en Kate kozen voor Montessorionderwijs. “Niet zo verwonderlijk voor een toekomstige koning”, vinden ze in de Montessorischool Klimop in Gent.

Zowat 2,5 jaar is hij, prins George. Oud genoeg om naar de peutertuin te gaan. George zal enkele voormiddagen in de week naar de Westacre Montessori School in Norfolk gaan vlakbij Anmer Hall, de woning van William en Kate. Daarmee volgt George in de voetsporen van zijn vader die als kleine jongen ook school liep in een Montessorischool in Londen. Royalty trekt morgen naar de montessorischool Klimop in Gent om uit te zoeken wat er zo speciaal is aan dat onderwijssysteem. “Als toekomstige koning wordt George in het Montessorionderwijs echt klaargestoomd voor later en leert zelfstandig en autonoom zijn. Hij leert ook zijn verantwoordelijkheid op te nemen”, aldus Anouk Tanghe, lerares in Klimop.

Waaraan mag prins George zich nog allemaal verwachten? U komt het morgen te weten in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra