Verliefd op Tirol

Pascale ontmoet Luc en Peggy, die diep in de Ardennen, hun bijzondere woning verkopen. Negen jaar geleden zwommen Peggy en Luc in elkaars armen in een Mechels zwembad. Kort daarna zijn ze gaan samenwonen in Keerbergen en in 2002 stapten ze in het huwelijksbootje. Hoewel het huis in Keerbergen rustig gelegen was, verlangden Peggy en Luc toch naar meer groen en rust. Ze wilden het jachtige leven ontvluchten en gingen op zoek naar een nieuwe woonplaats.

Zowel Luc als Peggy hebben hun hart verloren aan Oostenrijk. Ze zijn helemaal weg van de natuur en het gebergte, de cultuur en de Oostenrijkers zelf. Aanvankelijk was dat hun droomlocatie, om een nieuw leven te beginnen. Maar uit bezorgdheid dat ze in het verre Oostenrijk niet zouden aarden en dat ze familie en vrienden zouden missen, gingen ze op zoek naar een alternatief.

In het gehuchtje Maboge op enkele kilometers van het populaire La Roche-en-Ardenne, vonden Peggy en Luc wat ze zochten. Op een prachtige stuk grond van maar liefst 46 are bouwden ze in 2007 een enorm landhuis in een typisch Oostenrijkse stijl. In theorie zou dit het happy end van hun verhaal kunnen zijn, maar dat is niet zo… Het leven dicht bij de natuur bevalt hen zo, dat ze beslisten om de grote stap richting Oostenrijk toch te zetten. De grond in Tirol is al aangekocht en zodra daar de laatste sneeuw gaat smelten, start de bouw van hun nieuwe droomhuis.

Daarom staat het ‘Almhof’, in de Ardennen nu te koop, voor een stevige vraagprijs. De woning is dan ook bijzonder robuust en kwalitatief gebouwd. Aan comfort en luxe is er geen gebrek, al is het wellicht niet evident om een koper te charmeren, die even verliefd is op de typische bouwstijl als Peggy en Luc dat zijn… TV Makelaar zet alles op alles om die ‘witte raaf’ tòch te strikken.

Een koppel dat ruimte nodig heeft

Jo trekt naar de Kempen, op zoek naar een huis voor Dimi en Nele. Ze groeiden allebei op in een vrijstaand huis met een grote tuin, en die luxe van ruimte missen ze op het appartement waar ze samenwonen. Ze ontmoetten elkaar tijdens een opleidingcursus voor vakantie-animatoren. Nele zag hem helemaal zitten…

Twee jaar later, toen ze in Zuiderse vakantieoorden de hotelgasten vermaakten, bedacht Nele een kleine list om dichter bij Dimi te komen en zijn hart te winnen. Ze ‘zocht’ een extra animator met voldoende ervaring. Het plan slaagde en Dimi werd overgeplaatst van een resort in Egypte naar het Turkse Bodrum, waar Nele de show stal. Kort daarna werden ze een koppel. Na hun avontuur in het buitenland
 
settelden ze in het appartement in Mol, dat Nele al had gekocht nog voor ze een relatie hadden. Dat appartement wordt nu te klein. Er kwamen steeds meer meubels en spullen bij en ook hun actieve hond Tenshi eist flink wat plaats op. Samen met Jo gaan ze op zoek naar een vrijstaand huis met een mooie tuin, dat aan al hun wensen voldoet.

Hypermoderne droomwoning in Roeselare

In Roeselare kijken we exclusief binnen in een hypermoderne luxevilla, die ruime witte geometrische volumes combineert met een warm houten interieur. Architecte Kathy Dewaele creëerde voor haar opdrachtgevers een hedendaags droomhuis met een smaakvolle knipoog naar het modernisme.