Verkoop van een zeer uitzonderlijk pand

Pascale vinden we terug in Oostende naar aanleiding van de verkoop van een zeer uitzonderlijk pand.

Geklasseerd
Villa ‘De Ooievaar’ is een bekend stadsgezicht en een geklasseerde woning. Het modernistische huis in zuivere Interbellum-architectuur werd gebouwd door dokter Depuydt in 1936-1937. Als kleine jongen was huidig eigenaar Luc Deprez al gefascineerd door deze woning. Zijn droom kwam uit toen hij het pand kon kopen in 2007. De plannen die hij had met de villa kon hij helaas niet realiseren, omdat een gebouw dat beschermd is door Onroerend Erfgoed (het vroegere Monumenten en Landschappen) aan ‘spelregels’ is onderworpen.

TV Makelaar doet het hele verhaal en laat de kijker exclusief binnenkijken in deze woning met een bijzondere architectuur en interieur. De waarde van het vast meubilair is verrassend, als we veilingmeester Mon Bernaerts mogen geloven. Verantwoordelijk Vlaams minister Geert Bourgeois geeft een woordje uitleg bij de rechten en plichten die gelden voor wie een beschermd pand aankoopt.

David en Kathleen
Jo gaat in Vilvoorde de hort op met David en Kathleen. De vonk tussen de twee sloeg over op het werk en ze heeft een flink brandje veroorzaakt. Het jonge koppel heeft geld gespaard voor de aankoop van een bescheiden woning. Er moet wel plaats zijn voor de uitgebreide collectie Japanse actiefiguurtjes van David en de vele boeken van Kathleen. Het huis waar ze nu wonen heeft te weinig comfort en ze zijn op zoek naar een woning die voor David op z’n minst voldoende knieruimte in het toilet biedt.

Ertvelde
Tot slot neemt TV Makelaar de kijker mee naar een exclusieve woning in Ertvelde. Op een zomerse dag waan je je in een luxewijk van Miami. Naast al het wooncomfort in huis, hebben de eigenaars in de tuin een uniek waterparadijs aangelegd.

Meer video's van TV Makelaar