'TV Makelaar' helpt verplegers aan een huis

Pascale helpt een single uit Limburg haar woning te verkopen

In de twaalfde aflevering van TV Makelaar haast Pascale zich naar Meeswijk, een woonkern in de gemeente Maasmechelen. Daar ontmoet ze Tanja, die zelfstandig een bank- en verzekeringskantoor uitbaat. De spontane Limburgse leidt een druk professioneel leven. Als ze vrije tijd heeft, dan gaat ze graag shoppen.

Begin vorig jaar liep haar huwelijk op de klippen. Na haar scheiding besloot Tanja om dit hoofdstuk in haar leven radicaal af te sluiten. Ze laat de herinneringen voor wat ze zijn, en verkoopt haar woning. Ook alle meubilair en huisgerei laat ze zonder spijt achter. Sinds enkele maanden woont ze –samen met haar hond– in haar nieuwe woonst in Dilsem-Stokkem, op een kwartiertje rijden van haar oude woning. De verkoop is dus dringend, en dat is een kolfje naar de hand van het team van TV Makelaar.

Jo zoekt een nieuwe woning voor twee verplegers

Jo gaat op pad met twee verplegers. Guido en Inneke wonen in Wilrijk, vlakbij het ziekenhuis waar ze hun boterham verdienen. Guido (24) werkt op de dienst spoedgevallen binnen ZNA, campus Middelheim. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met fotografie. Ook Inneke werkt als verpleegkundige in het Middelheimziekenhuis, maar dan op de dienst medisch intensieve zorgen. Het koppel leerde mekaar kennen op de hogeschool.

Ze wonen al vier jaar samen, eerst op een studio en sinds drie jaar op het huurappartement te Wilrijk. Ze hebben besloten op zoek te gaan naar een eigen woonst. Deze zoektocht duurt nu toch al een hele poos. Guido en Inneke kunnen niet wennen aan het stadsleven. Ze wonen liever wat verder weg van het werk, zolang er meer groen en rust in de buurt is. Zoals zoveel jonge koppels die hun eerste aankoop overwegen, is het voor hen moeilijk om precies in te schatten wat ze voor hun zuur verdiende centen kunnen kopen. Jo en expert Peter zijn de geknipte kerels om dat allemaal te verduidelijken.

Droomhuis in Antwerpen

In de rubriek ‘Mijn Droomhuis’ tonen we hoe een oud en vervallen pakhuis in Antwerpen met veel zorg werd omgebouwd tot een uitermate ruime en luxueuze gezinswoning.