Statig herenhuis te koop

Pascale probeert in Menen een statig herenhuis van de hand te doen. Jo gaat op pad met twee dames, en we kijken ook nog binnen in een droomwoning nabij het Antwerpse stadspark.

Prachtig herenhuis te koop in Menen

Pascale trekt deze week naar de Westhoek. In het centrum van Menen staat een prachtig herenhuis uit 1905. In 1947 vestigde de familie Rosseel zich hier. Vader Rosseel had hier tot in de jaren ’80 zijn dokterspraktijk. De arts was gespecialiseerd in radiologie en interne geneeskunde.

Hier groeiden ook de negen kinderen van het gezin op. Ze hebben veel herinneringen aan een onbezorgde jeugd in het herenhuis. Na het overlijden van de dokter, bleef mama Rosseel in het imposante huis in de Rijselstraat wonen. Intussen is moeder er ook niet meer. De karaktervolle woning werd leeggemaakt en uit de hand te koop gezet in april 2008. Het imposante huis bezit enkele riante en rijkelijk gedecoreerde salons. In de kelder is nog een wachtzaal, een laboratorium en een donkere kamer voor het ontwikkelen van de röntgenfoto’s. De slaapkamers zijn enorm, en er is een grote tuin.

Ondanks een bescheiden vraagprijs, wil de verkoop niet vlotten. De woning is dringend aan een tweede jeugd toe, maar het blijkt aartsmoeilijk om een koper te vinden. Drie zussen, Lieve, Leen en Lut, willen met de hulp van TV Makelaar op zoek gaan naar die witte raaf.

Jo op pad met twee dames

Jo gaat op stap met An en Tanya. Anderhalf jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. Tanya is militair bij de marine. Elke dag rijdt ze naar de marinebasis in Zeebrugge, waar het fregat Leopold I voor anker ligt. Aan boord is Tanya ‘detector’. Ze speurt de radar af op zoek naar verdachte of vijandelijke objecten. Haar vrouw An werkt ook bij het leger maar dan bij de landmacht, in de kazerne van Peutie. Ze heeft er een administratieve functie.

Tanya en An huren momenteel een appartementje in het centrum van Strombeek-Bever. Ze zijn allebei afkomstig uit het Brusselse en noemen zichzelf dan ook stadsmensen. Ze houden van de drukte op straat en vinden het belangrijk dat winkels vlot bereikbaar zijn. “Rust en een groene omgeving, da’s goed voor een weekendje weg maar het mag heus niet te lang duren”, aldus An. De vrouwen willen dolgraag hun eigen stek, en daar komt Jo in het spel. Met een bescheiden budget trekt hij door de Brusselse rand, op zoek naar een huis of appartement dat zijn twee deelneemsters zoveel als mogelijk kan charmeren.

Droomwoning naast stadspark Antwerpen

TV Makelaar laat ons ook kennis maken met een droonwoning. Deze week worden we uitgenodigd in een smaakvol luxeappartement in de buurt van het Antwerpse stadspark. De eigenaars houden van kunst en ze zaten ook niet verlegen om wat luxe-spielerei in huis.

Meer video's van TV Makelaar