Snelle overnemer gezocht

Pascale gaat in Beringen op zoek naar een snelle overnemer. Jo heeft dan weer een kritische klant in de Oekraïense Lina.

Op zoek naar een snelle overnemer

In Beringen ontmoet Pascale het gezin Roden. Vader Willy (48) heeft jarenlang keihard gewerkt als kolenhandelaar, maar zijn leven kreeg onverwacht een andere wending. In 2004 werd de ziekte van Bechterew vastgesteld, een chronische reumatische aandoening.

Willy en zijn gezin moesten noodgedwongen drastische beslissingen nemen. De zaak werd stopgezet en ook de gezinswoning in Beringen staat nu te koop. Willy, zijn echtgenote Nicole (49), en de kinderen Sofie (21) en Stijn (24) hopen dat de woning snel een nieuwe eigenaar vindt.

Kritische klanten voor Jo

Jo gaat op stap met een schipper en zijn Oekraïense echtgenote. Jimmy (35) heeft 4 jaar geleden zijn geluk gevonden bij Lina (35). Jimmy werkt als schipper op de binnenvaart, waar hij zorgt voor de olie-bevoorrading van andere schepen. Jimmy is gepassioneerd door zijn werk op het water.

Zijn vrouw Lina groeide op in Oekraïne, maar ze woont intussen zo’n 8 jaar in België. Samen hebben ze één dochter, Alicia van anderhalf. Het meisje is de oogappel van het gezin. Jimmy en Lina gaan wekelijks met haar zwemmen en verwennen haar met veel speelgoed. Voor Jimmy en Lina is de tijd aangebroken om een grotere woning te kopen. Jo krijgt de taak om het geschikte huis te vinden. Geen gemakkelijke opdracht met een kritische ‘klant’ als Lina…

De droomwoning van een meubelontwerper

In Oudenaarde kijkt TV Makelaar binnen in de droomwoning van meubelontwerper Steven Beunens. We ontdekken de hedendaagse en ruimtelijke villa die Steven zelf heeft ontworpen.

Met de nodige creativiteit bedacht en realiseerde hij enkele unieke pronkstukjes in huis, zoals bijvoorbeeld een volautomatische ontbijtkast. Steven bewijst dat een oud ambacht anno 2010 zeer fantasierijke, verrassende en oerdegelijke resultaten kan opleveren.

Meer video's van TV Makelaar