Minder mobiel? Geen probleem voor 'TV Makelaar'!

14/01/2010 - 15:26

Minder mobiel? Geen probleem voor 'TV Makelaar'! Jo zoekt samen met Harry en Veerle naar een mooi pand dat aangepast kan worden aan de noden van Harry, die in een rolstoel zit.

In de vijfde aflevering van TV Makelaar gaat Jo op pad met een bijzondere man. Harry Vechter werkt sinds zijn 21ste in de bouwsector. Harry is een harde werker, maar in 2001 slaat het noodlot toe. Harry is op dat moment projectleider. Op de werf valt hij doorheen een koepelgat, waarbij hij zijn rug breekt.

Sindsdien is Harry verlamd vanaf de navel. Er volgt een zware revalidatie en een moeilijk aanvaardingsproces. Hij kan zich enkel nog verplaatsen in een rolstoel. Harry’s toenmalige relatie loopt op de klippen. Dankzij kennissen en vrienden geraakt Harry er stilaan terug bovenop. Hij leert Veerle kennen en de vonk slaat over. Ze vinden een gelijkvloers-huurappartement in Aartselaar. Ondertussen wonen ze er zes jaar, en is het tijd om samen een huis te kopen.

Het budget is beperkt, maar wat nog belangrijker is: de woning moet aanpasbaar zijn aan Harry’s beperking. Da’s een hele opdracht voor Jo. Maar TV Makelaar wil juist graag aandacht schenken aan minder mobiele mensen, die ook hun droompand zoeken op de woningmarkt.

Droomwoning met glazen garage

We kijken binnen in een exclusieve woning in het centrum van Antwerpen. Het huis met een glazen garagebox, een privélift en bovenal een bijzondere architectuur, is een echte eyecatcher. De familie heeft verhuisplannen, waardoor de woning ook een nieuwe eigenaar zoekt. Er hangt wel een fors prijskaartje aan vast…

Karaktervolle loft in Beersel

Pascale trekt naar Lot, bij Beersel. In de Brusselse groene rand verkopen Ilse en Olivier hun loft. Het industrieel gebouw waarin de woning zich bevindt, dateert uit de 19de eeuw. Er was een spinnerij gevestigd, en later een ijsjesfabriek. Ze kochten het pand casco in 2003. Na veel hard labeur en anderhalf jaar later was de loft omgetoverd in een gezellige woning, met plaats voor de pinballautomaten én de biljarttafel van Olivier. Aanvankelijk waren Olivier en Ilse van plan om hier héél lang te blijven wonen.
 
De komst van hun twee dochtertjes heeft dat plan wat in de war gestuurd. De loft heeft geen tuin en daar knelt het schoentje. Nu zoeken ze samen met TV Makelaar naar een koper voor dit karaktervolle pand.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra