Knappe hedendaagse woning te koop

Pascale vinden we vandaag in Bocholt, waar Sandra en Rene hun huis verkopen. Sandra (31) is een levenslustige vrouw en samen met Rene heeft ze twee zoontjes: Tay en Loïc. Ze werkt als begeleidster in een huis voor volwassen mentaal gehandicapten. Rene (33) is de sportieve echtgenoot die ’s avonds in verschillende sportclubs lessen zumba, bodypump en BBB geeft. Sandra leerde Rene kennen tijdens een avondje uit in Antwerpen. De vonk sloeg over en een tijdje later huwde het paar.

Leegstaand magazijn

Rene komt oorspronkelijk uit Congo en woont sinds zijn negende in België. Eerst woonde het gezin bij de grootouders in Durbuy, vervolgens in Brussel. Toen kwam het idee om een leegstaand magazijn te verbouwen in het Limburgse Bocholt, de thuishaven van Sandra. Na enig overleg, konden Sandra en Rene dit pand kopen en ze renoveerden het tot een knappe hedendaagse woning. Ze gebruikten kwaliteitsmaterialen en stopten een heleboel smaakvol modern design in het huis. Na enkele heel gelukkige jaren in het huis, moet het toch verkocht worden. Hun 2 zoontjes Tay en Loïc zijn al even energiek als papa Rene en de tuin wordt te klein om de jongetjes te laten ravotten. In de buurt vonden ze een mooi bouwperceel en daar deden ze een bod op. Nu hebben ze maar even de tijd om hun moderne gezinswoning te verkopen en aan een nieuw avontuur te beginnen. Pascale en het team van 'TV Makelaar' willen hen daarbij een handje helpen.

Meer kantoorruimte

Jo ontmoet Isabelle en Erik in het Brusselse Schaarbeek. Erik (30) is uitgever bij een uitgeversbureau in Ukkel. Ook in z’n vrije tijd verslindt hij boeken. In het huurappartement is er nog maar amper plaats voor meer leesvoer. Zijn vriendin Isabelle (29) werkt als freelance fotografe. Ze illustreert brochures voor bedrijfscommunicatie, maar ze leeft zich ook artistiek uit door het stadsleven op camera vast te leggen. Isabelle werkt van thuis uit, en daarom droomt ze van een huis met meer kantoorruimte.

Isabelle en Erik groeiden op in Zeeuws-Vlaanderen, in een dorpje vlakbij de Belgische grens. Na hun middelbare studies gingen ze allebei studeren in Gent. Daar werden ze verliefd op mekaar en sindsdien zijn ze een koppel. Na hun studies zijn ze naar Brussel verhuisd. Erik en Isabelle zijn stadsmussen. Ze dromen er al een tijdje van om een eigen huis te kopen. Keer op keer worden ze aangetrokken door de prachtige herenhuizen die in de Brusselse buurt verkocht worden. Helaas zijn de panden peperduur. Nu rekenen ze op Jo om toch een woning te vinden die zoveel mogelijk matcht met hun droom. Met een budget van minder dan 300.000 euro gaat Jo op pad. Het lijkt onbegonnen werk in Brussel, maar gelukkig mag hij het ook wat verderop gaan zoeken!

Droomhuis in Meise

En natuurlijk laat 'TV Makelaar' u weer een droomhuis ontdekken. In de groene rand van Brussel, vlakbij de plantentuin van Meise, vonden Bart en Olivier het perfecte stuk bouwgrond. Hier verrees hun kolossale hedendaagse witte villa waarin ze harmonieus privé en werk combineren.