Jong koppel met groot budget

Pascale probeert in Antwerpen een mooie duplex te verkopen. Jo gaat op zoek naar een huis voor een jong koppel met een ruim budget.

Antwerpse en West-Vlaming zoeken koper

Pascale ontmoet Frederic (33) en Magalie (29) in de Antwerpse Lange Lozanastraat. Magali vond Frederics Westvlaams accent aanvankelijk een afknapper. “Ik verstond eigenlijk niets van wat hij zei”, zegt ze. Maar na een aantal afspraakjes en etentjes was het ‘bingo’. Na vier maanden zijn ze samen gaan wonen in deze mooie duplex. “Kwestie van ineens te ontdekken of een Antwerpse wel zou passen bij een Westvlaming.”

Het koppel is intussen gehuwd en Frederic en Magalie zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Ze hebben besloten om hun stadsappartement te verkopen en meteen uit te kijken naar een huis dat groot genoeg is voor twee kinderen. Het appartement op het vierde verdiep is een duplex met bijzonder veel lichtinval. Het ligt in een buurt met veel winkels, op 10 minuten van het centrum van Antwerpen en op 10 minuten van de autosnelweg. Met de hulp van Pascale en TV Makelaar hopen ze snel een koper te vinden voor de woning.

Droomwoning aan de Brugse Vaart

Een Westvlaamse restauranthouder laat de camera’s van TV Makelaar binnenkijken in zijn exclusieve loft aan de oevers van de Brugse Vaart. In het gebouw uit 1913 was ooit een metaalverwerkend bedrijf gevestigd. Onder de naam ‘Zuidervaartproject’ werd het hele complex verbouwd. Hier richtte Thierry Wille zijn loft van 500 m² op een eigenwijze en ietwat excentrieke manier in.

Jong koppel met groot budget

Jo gaat op pad met Jens (22) en Stacy (22). Het jonge koppel woont pas sinds enkele weken samen. Momenteel hokken ze in het huis van Stacy’s vader, maar toch zijn ze al op zoek naar een eigen stek. Jens en Stacy beschikken – voor hun jeugdige leeftijd – over een mooi budget van zo’n 400.000 euro. Ze beseffen dat vele leeftijdsgenoten niet over zulk een som geld beschikken. Toch blijven Jens en Stacy gewone, bescheiden twintigers. Ze verkiezen een open bebouwing met een moderne en strakke inrichting. Alles wat te oud is en onder de noemer fermette-stijl valt, laten ze liefst links liggen. Ook alles wat nog ingrijpend verbouwd moet worden, vinden ze maar niks. Het is aan Jo om hen te verrassen met drie woningen die zo goed mogelijk bij het koppel passen.

Meer video's van TV Makelaar