Jong koppel met groot budget

14/01/2010 - 15:29

Pascale probeert in Antwerpen een mooie duplex te verkopen. Jo gaat op zoek naar een huis voor een jong koppel met een ruim budget.

Antwerpse en West-Vlaming zoeken koper

Pascale ontmoet Frederic (33) en Magalie (29) in de Antwerpse Lange Lozanastraat. Magali vond Frederics Westvlaams accent aanvankelijk een afknapper. “Ik verstond eigenlijk niets van wat hij zei”, zegt ze. Maar na een aantal afspraakjes en etentjes was het ‘bingo’. Na vier maanden zijn ze samen gaan wonen in deze mooie duplex. “Kwestie van ineens te ontdekken of een Antwerpse wel zou passen bij een Westvlaming.”

Het koppel is intussen gehuwd en Frederic en Magalie zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Ze hebben besloten om hun stadsappartement te verkopen en meteen uit te kijken naar een huis dat groot genoeg is voor twee kinderen. Het appartement op het vierde verdiep is een duplex met bijzonder veel lichtinval. Het ligt in een buurt met veel winkels, op 10 minuten van het centrum van Antwerpen en op 10 minuten van de autosnelweg. Met de hulp van Pascale en TV Makelaar hopen ze snel een koper te vinden voor de woning.

Droomwoning aan de Brugse Vaart

Een Westvlaamse restauranthouder laat de camera’s van TV Makelaar binnenkijken in zijn exclusieve loft aan de oevers van de Brugse Vaart. In het gebouw uit 1913 was ooit een metaalverwerkend bedrijf gevestigd. Onder de naam ‘Zuidervaartproject’ werd het hele complex verbouwd. Hier richtte Thierry Wille zijn loft van 500 m² op een eigenwijze en ietwat excentrieke manier in.

Jong koppel met groot budget

Jo gaat op pad met Jens (22) en Stacy (22). Het jonge koppel woont pas sinds enkele weken samen. Momenteel hokken ze in het huis van Stacy’s vader, maar toch zijn ze al op zoek naar een eigen stek. Jens en Stacy beschikken – voor hun jeugdige leeftijd – over een mooi budget van zo’n 400.000 euro. Ze beseffen dat vele leeftijdsgenoten niet over zulk een som geld beschikken. Toch blijven Jens en Stacy gewone, bescheiden twintigers. Ze verkiezen een open bebouwing met een moderne en strakke inrichting. Alles wat te oud is en onder de noemer fermette-stijl valt, laten ze liefst links liggen. Ook alles wat nog ingrijpend verbouwd moet worden, vinden ze maar niks. Het is aan Jo om hen te verrassen met drie woningen die zo goed mogelijk bij het koppel passen.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra