Huisje in de Ardennen gezocht

11/02/2010 - 10:48

Iedereen gaat zijn eigen weg

Pascale trekt naar Wilrijk, bij Antwerpen. In een volledig gerenoveerde halfopen bebouwing ontmoet ze vier twintigers: Ellen, Karen, Inge en Werner. Hun ouders gingen uit elkaar in 1994 en de kinderen werden opgevangen door hun moeder, Bea. Maar moeder verloor afgelopen zomer het gevecht tegen kanker. Bea wilde haar kinderen een huis nalaten, en daar is ze ook in geslaagd. Omdat elk van de vier kinderen nu z’n eigen weg wil gaan, moet het huis verkocht worden. TV Makelaar zet de instapklare woning van het gezin in de kijker.

Jo op zoek naar een Ardens buitenverblijf

Jo reist naar de Ardennen in opdracht van Bob en Michael, twee harde werkers uit het Leuvense. Ze baten een tankstation uit en bovendien startten ze vorig jaar nog een zaak die sauna’s en jacuzzi’s verkoopt. Michael komt oorspronkelijk uit San Diego, Californië. Tijdens een Amerikareis van Bob hebben ze elkaar leren kennen en het was meteen grote liefde. Twee maanden en enkele peperdure telefoonrekeningen later namen ze een belangrijke beslissing.

Michael verhuisde met pak en zak naar België. Ondertussen zijn we negen jaar verder en zijn ze getrouwd. Om een beetje te kunnen bekomen van al dat harde werken zijn Bob en Michael op zoek naar een gezellig typisch Ardens huisje dat ze als vakantiewoning voor zichzelf kunnen gebruiken, maar ook kunnen verhuren. Het heftige winterweer kan Jo niet tegenhouden, en hij neemt hen mee naar de besneeuwde Ardennen, op zoek naar een geschikt huis.

Droomhuis in Kapellen

Tenslotte kijken we binnen in een droomhuis in Kapellen. Het oude belastingskantoor werd omgetoverd tot een luxevilla met een indrukwekkende inkomhal.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra