Verkoop van een Belle Epoque villa

Verkoop van een Belle Epoque villa

Pascale en het team van ‘TV Makelaar’ helpen bij de verkoop van een prachtige Belle Epoque villa uit 1908, in het centrum van Lokeren. Het landhuis is eigendom van de familie Van Acker.

Vader Van Acker was schoenenfabrikant en -verkoper, en kocht het huis toen de jongste van zijn 5 kinderen net één jaar oud was. Vorig jaar is vader overleden en zijn 5 kinderen verkopen op vraag van hun moeder de ouderlijke woning. Zelf verblijft zij in een rusthuis en voor haar is het best wel moeilijk om afscheid te nemen van het unieke huis. Toch komt ze nog voor een laatste keer op bezoek...

Alle kinderen hebben hun jeugd doorgebracht in dit statige huis met een parktuin. Achter elke hoek schuilt een verhaal. In en om het pand ligt dan ook 50 jaar familiegeschiedenis opgeslagen. Met de verkoop van dit huis nemen de kinderen Van Acker dus ook afscheid van een deel van hun leven. Ze zijn op zoek naar een koper die het karaktervolle gebouw met liefde wil renoveren.

Met dat doel voor ogen steekt de hele familie de handen uit de mouwen, uiteraard met de hulp van Pascale, Peter en Christophe. De Open Huis-dag is een groot succes, maar zullen ze ook een koper vinden?

Wat zijn de mogelijkheden voor een jong koppel?

Jo trekt deze week naar Scherpenheuvel. Koen en Sabba leerden elkaar 7 jaar geleden kennen op school. Hij is ondertussen 22 en werkt als buschauffeur bij De Lijn, zij is 21 en werkt deeltijds. Sabba kampt met een aangeboren hartafwijking, die een belangrijke impact heeft op haar leven.Toch kwam 2 jaar geleden hun grootste droom uit en werden ze de ouders van een dochtertje, Bihka. Het koppel is dolgelukkig, maar een eigen huisje zou dat geluk nog vergroten.

Momenteel huren ze een nieuwbouwhuis in een aangename woonwijk. Hoewel ze hier graag wonen, bekruipt hen steeds vaker het gevoel dat ze toe zijn aan een eigen huis. Maar Koen en Sabba zijn nog jong, en ze beschikken niet over een riant budget. En ook wat betreft de stijl en staat van het huis zijn er meer vragen dan antwoorden. 

Wat zijn de mogelijkheden voor een jong koppel op de immomarkt? Kunnen ze hun woondroom realiseren, of zal het bij dromen blijven? Jo trekt naar Vlaams-Brabant en verkent met hen een aantal opties in de regio Scherpenheuvel - Diest - Bekkevoort. 
 
Imposant herenhuis

In het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas kijkt 'TV Makelaar' deze week exclusief binnen in een imposant herenhuis. Het gebouw werd tot in de puntjes gerenoveerd onder leiding van de Vlaamse decorateur Pieter Porters. Pieter gidst ons rond en vertelt hoe hij het huis tot in de puntjes heeft gerenoveerd.